Publicat de: ionutu | mai 17, 2008

Naţionala..de bere

Mă tot agasează în ultima vreme de cîte ori deschid televizorul, şi inevitabil apar şi reclamele, un spot la o bere (Prietenii ştiu de ce). Treaba este că atunci cînd eram mic şi mă uitam la fotbal pe un televizor Olt 207 (parcă..) iar meciul era unul de naţională, trăiam o emoţie unică, similară cu emoţia dinaintea unui examen. Pe vremea aceea, naţionala juca fotbal, stadioanele nu gemeau de ultraşi, blaturile din fotbalul romînesc erau ţinute departe de ochii presei, Gibonul probabil vindea blugi turceşti de pe capota unei Lada, ştirile din sport erau prezentate de Ionel Stoica şi conţineau ştiri din toate sporturile, nu doar din vieţile de noapte ale fotbaliştilor (ca astăzi). Erau nişte vremuri în care ignoranţa era ca o binecuvîntare pentru noi, masele. Nu ştiam prea multe căci doar ce ni se ridicase vălul comunist de deasupra ochilor. Mă uit acum la sportul romînesc şi văd cum nici la capitolul ăsta nu mai suntem demult primii. Naţionala de astăzi este formată din Muţi, Chivi, Goieni, Bănei..generaţie aflată în conflict cu generaţia de aur din vremurile descrise de mine mai sus. Nu ştiu zău ce m-a apucat să vorbesc despre lichelele ăstea. Sportivii lu’ peşte prăjit. Abia aştept să le scuture băşinile şi aerele din nas, Franţa, Italia sau Olanda..pentru că băieţii din echipele astea mari probabil mănîncă jar precum caii din basmele lui Creangă. Ai noştri bagă Red Bull şi whisky.
Vroiam să vă mai spun doar că în sportul romînesc mai există şi echipe de handbal care joacă finale în campionate europene, mai există şi gimnaste minione care muncesc de un catralion de ori mai mult decît un gealat ca Mutu sau Bănel, fetiţe care ne aduc aminte, de cîte ori au competiţii, de vremurile bune din sportul romînesc..Hai Rulmentul!

Reclame

Responses

 1. hmm… Da si Nu.. Fotbalul nu mai e un sport, e o afacere!

  din pacate asta e cererea predominanta de piata, in materie de stiri sportive…. exista personaje ‘tragi-comice’ de gen jiji, care nu lipsesc din nici o stire sportiva; care da impresia k este reporterul special de „palat”… :)))….
  in alta ordine de idei, „dont hate the player, hate the game”, referitor la jucatorii de fotbal care sunt de multe ori victime colaterale…
  asa e la noi in Romania, trecutul se uita, contand doar prezentul…. e mult mai usor sa fi pesimist, in legatura cu campionatul european decat sa crezi in „basme” de EURO… dar.. :
  „Ne subestimeaza multi de ce sa ne mai subestimam/ criticam excesiv si noi?” – o intrebare retorica, care nu se refera doar la trend-ul de fata….
  Singura avere pe care a avut-o Banel, ca si copil, a fost culoarea pielii… asta nu inseamna k ar tb sa i se faca statuie, dar sa fie apreciat, macar dintr-o perspectiva…
  Vrem nu vrem, momentan, MUTU este „Maradona” Romaniei, pt k au avut probleme asemanatoare in trecut, dar mai ales pt talentul lor iesit din comun fata de ceilalti conationali contemporani…
  Fortza generatia blamata si controvesata a Romaniei! 😀

  „Si echipele mici au nevoie de fani optimisti!” :))

  respect ionutzu 🙂

  P.S. : Fortza Rulmentu! Cristina Neagu is the best! 😀

 2. @colyn
  După ce am citit comentariul tău, m-am hotărît să mă uit şi eu la meciurile naţionalei. Oricum, despre Briliant nu-mi schimbă nimeni opinia. Aşa că, hai Romînia! Cu sau fără brilianţi.

 3. […] să vă vorbesc despre (meciul?) de aseară. No s-o fac. Io v-am mai zis şi acum o lună despre parcursul Romîniei la Euro 2008. Unii nu m-au crezut. Vreau să vă zic în schimb că sunt mîndru de echipa […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: