Publicat de: ionutu | mai 23, 2008

Brokeback Romania


A fi sau a nu fi homo în România…o dilemă de moment, aprig discutată de pioşi şi de ipocriţii homofobi, buni creştini, în primul rînd. O teorie sociologică/psihologică susţine ideea că homofobia aprigă, încrîncenată, este de fapt o formă de disimulare a faptului că instinctele homofobului în cauză, sunt cele mai curat, homosexuale. Şi atunci, ca o formă de acceptare socială, băieţii ies în stradă, comportîndu-se ca nişte ultraşi, la o răfuială, o vînătoare de „poponari”. Pun pariu că tuturor le plac însă filmele porno cu lesbiene. Mai pun pariu că mai toţi băieţii ăştia practică sexul anal, oral, poate şi-n „poşte”, dar, ei NU SUNT HOMO. Sunt doar nişte oameni cu frică de Dumnezeu, care ţin posturile, se împărtăşesc, merg la beserică duminica, după care ies la băut cu alţii ca ei, se îmbată, ajung acasă unde-şi f..t prinţesele după care le bat. Ce au ei cu oamenii ăştia? Nu ştiu. Interesant mi s-a părut articolul lui Cărtărescu pe marginea acestui subiect. Bineînţeles că are o grămadă de comentarii „nefavorabile”. Romînii sunt un popor cufundat în clişee. O să treacă multă vreme pînă cînd vom cunoaşte cu adevărat civilizaţia, noi ca naţiune.

Reclame

Responses

 1. „ultrasii” mai sunt cum mai sunt…dar ce ne facem cu biserica, ca si ea o sa protesteze impotriva lor si o sa-i puna la zid?… mai pe scurt, ce ne facem cand tocmai biserica ar trebui sa militeze pentru toleranta si pentru iubirea fata de aproape?!?

 2. Biserica a fondat şi Inchiziţia, tot în numele Domnului.

 3. da, bre… da’ inchizitia si cruciadele se petreceau prin secolele 15-16, hai si 17… de atunci nici o schimbare?!?

 4. nup.. 🙂

 5. Alex: salut
  am citit articolul tau si zau ca nu sunt de acord cu tine.ca psiholog iti spun ca homosexualitatea are cauza foarte incerte si nu te poti arunca in a o defini de ce si cum.insa personal consider ca e o boala psihica ce isi are radacine in copilaria mica, in relationarea cu parinti si de fapt o preoblema de management (de crestere) a trairilor si experientelor copilului.nu cred in diferente de conformatie cerebrala si alte chesti de genul.sunt singularitati intr-o mare de incertitudinipetnru domeniul asta.
  acum ca astia vor parada treaba lor
  dar nu inteleg de ce eu (hetero) nu simt nevoia sa fac o parada ca sunt straight.adica sa ies cu pretean pe strada sa ma vada tot bucurestiul.am o musca pe caciula de care incerc sa uit prin acceptarea sociala? si apoi daca asa e ce ii doare pe ei ca credem noi? asa cum nu ma doare pe mine ce cred ei despre mine.suntem toti oameni si avem liber arbitru.
  in virtutea unei tolerante mondiale si folosite ca un panaceu la toate problemele sociale se vadeste de fapt o intoleranta furioasa impotriva Bisericii.nu aia de pe strada la tine ci aia formata din toti credinciosii intr-o Singura si Sfanta Treime.si chiar ma gandeam zilele astea: suntem toleranti cu toti doar pe cei care ne spun ca nu facem bine am vrea sa-i anihilam,nu? ca doar cuvintele astora cu beserica „ne doare’ si noi tinem la confortul nostru psihic…
  astept reactii

 6. dacă homosexualitatea e o boală psihică ce îşi are originile in copilărie, şi în principiu cam toate bolile psihice îşi au originile acolo, asta înseamnă că trebuie să-i blamăm şi pe schizofrenici?!? sau biserica ar trebui să predice şi împotriva schizofreniei?
  şi ştiu că o să sune a paradox, însă eu sunt intolerantă cu intoleranţa. nu pun la zid ideile care contravin „confortului meu psihic”, însă nu mi se pare democratic şi moral să fie contestat tocmai liberul arbitru de care ai amintit tu.
  legat de paradă… şi tu ai interpretat-o ad literam…este mai degrabă un manifest…tocmai pentru că homosexualitatea este privită cu răutate şi intoleranţa în românia.
  iar atunci cand mergi pe stradă cu prietena ta şi o ţii de mână, să ştii că e tot o formă de paradă şi un simbol că aparţii comunităţii heterosexuale…prin urmare, îţi faci publică orientarea ta sexuală!

 7. peseu: o să spun şi io acuma că şi io îs psiholog, dar nu subscriu teoriei prezentate de tine… ce să-i faci, am rămas cu teoria învăţată la neuropsihologie! (asta o spun tocmai ca să nu creadă lumea care mai intră pe aici că teoria ta este universal valabilă şi acceptată!)

 8. Nu ştiu alţii ce gîndesc, da’ pe mine, numa’ ce mă uit la moacele ălora de vîntură pancarte cu cruci noi şi drepte, şi mă şi apucă dragostea de aproapele homosexual de-aş fi în stare să mă duc să mărşăluiesc şi eu cu dînşii deşi, mai ziceam, eu nu iubesc femeile … Că şi ei au venit, mă rog, ACCEPTu’ a venit cînd altora nu li s-a părut important subiectul la un marş organizat şi de mine de 1 decembrie, ziua în care altminteri ne suflecăm mînecile şi atragem atenţia asupra SIDA.

  Asta nu înseamnă că nu există extremişti şi provocatori şi printre ăi de-şi iubesc propriul sex (aoleo, asta a sunat prost, trebuia să fi folosit „gendăr” 🙂 şi c-ar trebui să-i acceptăm pe toţi necondiţionat. Însă parcă de homosexuali ostentativi mă-mpiedic mai rar decît de mojici intoleranţi cu gura mare …

  Sînt de acord că într-o lume ideală marşul lor n-ar avea pic de sens căci fiecare şi-ar vedea de treaba lui în curtea lui şi-am trăi într-o pace şi-o înţelegere absolută căci nu ne-am deranja cu nimic unii pe alţii … Da’ pînă atunci trebe să facem knock out nesimţirea, indiferent de culoare politică şi orientare sexuală … Trăiască lupta pentru pace!

 9. I would like to comment not on homosexuals but on an issue related to this – hate. Like hate towards homosexuals. My opinion is this hate is generated simply because it’s simpler to be part of the mass then to be an individual. And mass needs simple emotions (hate, adoration) and simple reasoning (we – good, you – bad) to stay together. But imagine that one of the people from the picture above finds out that his friend (lets say that they meet in the bar and watch football, drink beer and tell jokes) is gay? What then? Do you stop telling jokes, watching football and start hating the guy? Or some still belive that when you see somebody you can immediately tell their sexuall orientation so this situation is not possible?

  On my behalf each time i met, and got to know (talked, laughed, drank beer) with a gay/black/yellow/hungarian/german/whatever person my prejudices were blown away. But you need to meet a ion, eva, marco or ionut and not dirty gay person to realise this. Once this is clear it’s simple to divide people on ones you’d drink beer with and the ones you would’d, and not on gays, serbs muslims or supporters of other football club. And for me it’s better this way.

 10. @o.b.
  Trăiască lupta pentru pace! Dar..pe cînd pace?
  @Zlatko
  I’m totally agree with your opinion; here’s a song that I like: http://youtube.com/watch?v=jEOkxRLzBf0


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: