Publicat de: ionutu | iunie 26, 2008

Claritine, pă dreacu!

De cîteva săptămîni care mi s-au părut şi mi se par seculare, mă confrunt cu un soi de alergie/răceală/cufureală..naiba să mă ia. Treaba stă cam aşea: mă culc şfărcîind din pifometru, mucii mi se fac cravată pe la 3 a.m., cînd mă trezesc şi nu mai poci respira cumsecade..mă duc orbecăind pînă la budă, împiedicîndu-mă de proprii-mi şlapi (pentru că obsesiv-compulsiv fiind, am vo’ trei părechi de şlapi: unii de casă, alţii de curte, şi alţii de stradă pentru că e vară şi nu pot să suport încălţămintea fără aerisire) şi ajungînd într-un final în baie, unde fonfăind, înjur ca un birjar şi-mi şterg nasul. Dimineaţa, alt cojmar: mă trezesc, mă dau jos din pat şi încep cu Hapciu! Haapciuuu! Haaaapciuu!!!! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Paştele mă…Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu! Hapciu!..tiiihhhhhh! Hapciu!!! Cam de vo’ 30 de ori/dimineaţă. Noroc că suntem aproape singuri în curte. Şi nu prea avem vecini pe care să-i deranjez eu. Cînd mă liniştesc, faţa mea este schimonosită, mai maltratată decît faţa ălui mai urît garguille de pe Notre Dame. Ochii îmi sunt ieşiţi din orbite, roşii şi plini de vinişoare mici, subţirele, lipsiţi de viaţă, scîrbiţi. Craniul mă doare ca la o operaţie pe creier, simţindu-mi paretalii, occipitalul, temporalii, cum o iau din loc..noroc că m-am tuns mochetuţă (aproape de 0) că altfel mi s-ar fi stricat freza în fiecare dimineaţă. Aşa…ajung la birou..alte crize. Ies la o ţigară, altă criză. Plec spre casă, altă criză. Clar sunt alergic! Toţi îmi zic acelaşi lucru: eşti alergic, n-ai avea de ce să fii răcit, deci clar, tu eşti alergic; deci dute şi ia-ţi Claritine de la marmacie!!
Şi m-am dus. Mi-am luat inima în dinţi şi m-am dus la o farmacie. Ştiam că va trebui să suport cu stoicism şi răbdare de oţel, ca farmacista să termine cu cele două cliente din faţa mea, două stimabile şi venerabile pensionare/octogenare, care aveau şi reţetele la ele…în paporniţele pline cu praz, fasole, miez de nucă, Colibili (n.a. Colebil, medicament universal valabil la persoanele de sex fumeiesc, în general trecute bine de 60 de ani) şi alte nu-ştiu-ce-uri. Evident că din pricina aerului condiţionat din marmacie, m-a apucat din nou criza de strănut. Ajung în final la tejghea. Ea, marmacista:”Cu ce vă pot servi?”. Io:”Hapciuuu!!”. Ea: „Pentru alergii, vă recomand CLARITINE! E foarte bun!”.
Uite-aşa am trei săptămîni de cînd mă îndop cu Claritine-ul lui peşte prăjit. Nu e bun de nimic. Clar. Îmi iau concediu medical. Eventual, pun şi de-o internare. Baftă! Hapciu!!!

Reclame

Responses

  1. curte?? putini vecini?? brasov????? vreauuuu si euuuuu!!!!! :X

  2. pot afirma că am avut noroc.. 😉

  3. nenea…meri de cauta-te..daca esti in bv, vezi ca la medo fac astia teste alergologie foarte ok si relativ ieftinute. Insa. poa sa fie si doar o rinita alergica…care ar fi sfant sa n-o tratezi dupa ureche. da..claritine e ok..da daca iei prea mult n-are nici un efect. si doolea..poate ai o simpla alergie la praf..ca si de la aia ochi umflati, mucushori..mama lor..si la aia se poate face imunizare…oricum ambele is super nashpa. le-am vazut pe maica-mea…si nu e de stat cu ele 🙂

  4. Ştiu, dar deja mă simt niţel mai bine. Cred că am trecut de faza critică..sau ăsta n-a fost decît vîrful iceberg-ului? Mno..oricum zilele astea sunt mai bine. Am luat şi niscaiva pilule de la Plafar pe bază de betula pendula..sau mesteacăn pe romîneşte. Şi au efect. 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: