Publicat de: ionutu | iunie 30, 2008

Yo Mamma.. vs. Ba p’a mătii..

În cele ce urmează vă supun atenţiei două clipuri.
Deci clipul nr.1:

Clipul nr.2:

După ce le-am urmărit cu atenţie pe amîndouă, am tras nişte concluzii, concluzii ce nu se vor a fi neapărat universal valabile. Mno..după umila mea părere, pe rumîn ăl mai tare îl ataci cînd te iei de mamă-sa. Adică în momentul în care îi trimiţi la origini..(io mă întreb aici dacă s-ar supăra la fel de tare dacă l-ai băga în ta-su’, din moment ce în mă-sa’ o stat pîn’ la nouă luni.. 😀 ), unii dintre compatrioţii noştri sunt capabili să te ia şi la bătaie. Dar asta devine, desigur, după facultăţi. Înjurăturile de mamă la romîni sunt de două feluri: uşoare (în sensul de light, nu sunt cu conotaţie negativă, de regulă vin ca un alint, gen „ceapa mă-tii de toflogoi!”) şi hard, hard spre hard-core (sunt mult prea hard ca să le scriu aici – mi-e teamă că s-ar putea ca unii minori care intră din greşeală pe Cronică să le preia..). Concluzia? E de porc să înjuri pe cineva de mamă. Nu se face. Deci să nu înjuraţi de mamă, dacă ţineţi la integritatea voastră fizică, iar apelantul înjurăturii vă este net superior d.p.d.v. fizic.
Americanii? Vă las pe voi să vă daţi cu opinia. Ei au făcut din miştocăreala la adresa mamei, show-biz. Nu sunt la curent cu fenomenul, dar bănuiesc că provine din ghetourile populate îndeosebi de persoane de culoare. Pot doar să afirm că e mult mai terapeutic un „Yo’ momma’s…” decît o parte-n-parte pe spaţiul verde, cum se făcea odinioară voineceşte cînd avea vunul ceva de împărţit cu tine. 🙂

Reclame

Responses

 1. pai bre.. la noi toate mamele e doamne. indiferent cat de petarda sau petard a iesit progenitura, toate mamele sunt niste doamne [e cam la fel ca si cu prezumtia de nevinovatie, stii?]. si nu se face sa le zici de noroc. decat daca e noroc pe bune 😛 *woof*

 2. Săru’mîna mamei tale, Cătze’ ! 🙂

 3. Iti multumesc mult pentru incurajari!

 4. Să creşti mare! (la trafic.. 😀 )

 5. Mama e un substantiv deseori utilizat in Romania. Mai ales in legatura cu proprietatile netrebnice ale „produsului” (copkilu’, adica).

  Sa-ti zic una adevaraciune de faza: in parcare la Metro 1, acum vre-un an jumate, o „strada” din alea e blocata de un taximetrist de la o firma de trist renume (din 3 litere). Omu’ taximetrist zace la umbra si-l doare aproximativ la 5 cm in afara cotului ca de masina lui nu trece nimic. In spate, rabdatoare, o blonda la volanul unui BMW (da’ blonda obisnuita, nu pitzi, iar BMW-u’ oarescum vechiutz, daca ma-ntelegi). Langa ea, domnul aferent, ceva-ceva mai putin rabdator. Dupa vreo 3 minute si cateva claxoane, domnu’ coboara tacticos la taximetrel si-i zice (literal): „nu va suparati, blocati trecerea, va rog sa va mutati masina”. Taxi-manu’ se uita la el, coboara in fuga si-i urla in fata: „s-o f**** pe ma-ta ca nu ma mut! Mi se rupe p*** ca n-ai tu pe un’ sa treci!”

  Faza e reala, eram la 10 m de cei doi. Cine credeti ca cedat?

 6. Domnul tacticos?

 7. Ntzz 😉

  Mai ai doua incercari.

 8. Duduia blondă? 😀

 9. Hai c-ai nimerit-o… a treia oara.

  Evident, EL.

 10. Adică tot el îi nesimţit şi tot el făcea gît? M-aş lua de mă-sa, da mi-e că-i o doamnă.

 11. Asta e nimic. Ia să vezi tu un Sting feat. Parizer.

 12. Cunosc pamfletul, l-am văzut pe Crivăţ. E foarte tare! 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: