Publicat de: ionutu | iulie 4, 2008

Fiat justitia pereat mundi. Şi unii chiar mor.

Vă mai amintiţi de tînăra de 20 de ani călcată pe trecerea de semafor, în martie anul acesta? Da, tînăra aceea care zăcea în iarbă (precum un cîine) după ce fusese lovită de un Audi în plin, iar organili dirijau nestăvilite circulaţia că doar urma să treacă premierul prin zonă. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc aici, pentru că despre asta s-a dezbătut la acea dată prin toate căile: de la bloguri la radio, presă scrisă, jurnale tv, talk-show-uri. Ci despre ştirea citită astăzi în cotidianul Gândul, ştire care m-a lăsat cu gura căscată. Pentru că după 3 luni, vinovatul, de fapt criminala, a rămas nepedepsit, autorităţile în competenţa cărora intra pedepsirea făptaşului disputînd un veritabil meci de ping-pong cu dosarul inculpatei. Fiind vorba de o duduie de afaceri cu influenţă şi mulţi bani, mai mult ca sigur, că va scăpa basma curată. În fond ce căuta tînăra aceea pe trecerea de pietoni exact cînd trecea ea, afacerizda cu A8-ul? Dacă pe Tatiana Duplei ar fi izbit-o să presupunem, un amărăştean de la volanul unei dacii 1310 din ’87, plin de credite pe la diverse bănci pentru a-şi putea plăti restanţele acumulate la întreţinere pe parcursul iernii, probabil că vinovatul în speţă ar fi fost demult pedepsit, supus oprobiului public, hăituit de reviste de doi lei gen can-can, aruncat la lada de gunoi a societăţii, lăsat să putrezească în închisoare. Autorităţile şi-ar fi făcut treaba!
Să te odihneşti în pace, Tatiana!

În altă ordine de idei, se pare că justiţia din Romînia mai comite şi erori în favoarea victimelor. Naum Ciomu e bun de plată. 500.000 de euro despăgubiri. There is a God! 😀

Reclame

Responses

 1. Mă plimbam într-o zi prin Braşov cînd am sesizat o chestie care mi s-a părut haioasă foc: la 1 metru înainte de trecerea de pietoni era un ditai bampu’ reductor de viteze. Neoprindu-mă din hăhăit am comentat ceva legat de non-sensu’ instalaţiei şi de risipa de material (păi oricum şoferii opresc la trecerea de pietoni cînd e nevoie, la ce bun să-i pui să încetinească cînd nu-i nici un pieton prin preajmă?!! În plus braşovenii îs paşnici, nu?).

  Atunci am aflat povestea tinerei din Bucureşti lovită în plin pe Kiseleff. Mi-o îngheţat zîmbetu’ pe buze şi pentru prima dată m-a gîndit că trecerea pe străzii prin loc marcat poate fi sport extrem (a se citi mortal … ). Dacă criminala nu înfundă puşcăria va fi dovada absolută că România e o ţară coruptă fără şanse de lecuire. Da’ poate nu se va întîmpla aşa ceva, orişicît, RO e membră UE!

 2. bună asta cu „erori în favoarea victimelor”…

  măi, mi-ai amintit de fata aia… :-<

 3. 500.000 de euro „rest” pentru o viata nenorocita… Si tu spui ca exista Dumnezeu… Poate ar trebui sa-l intrebam pe cel in cauza!

 4. păi, din punctu’ meu de vedere, dumnezeu chiar nu există din moment ce o permis să se întâmple aşa ceva de la bun început… dacă ciomu nu secţiona, nici respectivul nu avea nimic secţionat, deci era pace şi fericire pe pământ…
  oricum, 500.000 de euro… putea să nu fie nimic…(vezi cazul de mai sus)

 5. 500.000 de euro sunt mai buni decît un Ciomu nepedepsit, e adevărat nu-i vor aduce viaţa înapoi, dar măcar l-ar putea ajuta să şi-o uşureze..

 6. […] Şi mai grav este că ucideţi oameni nevinovaţi. E valabil şi pentru tine fă Anno Strauss ! Prin urmare, vizionare plăcută! La […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: