Publicat de: ionutu | iulie 7, 2008

La baltă, în Paradis.

Romînia de 5 stele campanie iniţiată de amicu’ FuckYou:
Ieri, fiind duminică şi prin urmare ultima zi a weekendului, am decis să facem o ieşire. Ca să mulţumim fătucile de la ştiri care ne-au omorît zilele astea cu stereotipicul „aglomeraţie mare la ştrand”, am luat calea unui mega-mare ştrand, ştrand cu ştaif, deschis de curînd, în Braşov. Măi eu ce să zic, deşi condiţiile mult lăudate de către toată lumea, cum că ar fi curat, elegant, ca-n occident domle’, erau întradevăr aproape de adevăr, tot am reuşit ca în bunul meu simţ de cîrcotaş, să văd şi anumite detalii mai puţin pozitive la balta cu pretenţii. De fapt, complexul de bălţi. Păi:
1. în primul rînd, preţul; preţul să zicem, cel puţin nejustificat de mare, 50 de lei pentru o zi întreagă, 25 de lei pentru 2 ore. Wtf, care-i logica? La un ştrand mai fără de ştaif, plăteşti mai puţin, şi te simţi cel puţin, la fel de bine.
2. clienţii complexului. Toată lumea care vine acolo, de la ţăran la cocalar, de la cocalar la îmbogăţit peste noapte din afaceri imobiliare, este plină de fiţe. Da’ fiţe domnii mei. Unde mai pui, că niciun fiţist din ăsta nu are bunul simţ de a-şi aduce papuci de schimb în rucsac. Adică, intrau în zona bazinelor cu şlapii de stradă, făceau duş cu aceiaşi şlapi, fără să le pese măcar o clipă, că e de porc să faci una ca asta, din moment ce alţii au bunul simţ de a-şi aduce cu ei papuci de schimb. Alţii printre care şi eu.
3. piţipoancele care îşi făceau poze cu mobilul în saună. Erau şi piţiponci care îşi făceau poze în saună. Poze numai bune de pus pe hi5. Atît.
4. restaurantul din cadrul complexului. Restaurant unde un sandviş costa 8 lei?! Şi unde toate preţurile aveau adaos de cel puţin 300%. Cică unora li s-a făcut şi rău din pricina sandvişurilor respective. Aici e deja treabă de DSV şi OPC.
5. tantile care spăla pe jos. Deci ălea săracele, intrau, fără nicio jenă ca să măture apa de pe jos, în vestiarul bărbaţilor,unde mulţi se aflau la ruşinica goală. Dar ele, măturoiacele, cu un calm de doctor, strîngeau apa de pe jos, că aşea le zicea lor la fişa postului.
Una peste alta, era curat, nu pot să neg. Şi condiţiile bune, aproape de un minim de civilizaţie. Problema nu se află însă în grădina investitorului. Problema, un lucru obişnuit la noi la romîni, se află în mentalitate. Poţi să ai tu condiţiile lui peşte prăjit. Cînd îţi vine fîsîianul în local, automat te-a făcut de baftă. Dar parcă îi poţi controla?

Reclame

Responses

  1. Poze ?

  2. Se găsesc pe net, la google search images Paradisul Acvatic Braşov. Noi n-am făcut poze din simplul motiv că ereau prea mulţi care-şi făceau poze acolo. Cum ziceam, inclusiv poze cu mobilul în sauna uscată la 90 de grade.. 😀
    Oricum locul merită vizitat.

  3. Draga Ionut, ma bucur tare mult ca te-ai simtit bine la noi in „balta” asa cum ii spui tu…Intr-adevar cea mai mare problema in Romania este legata de mentalitate si de lipsa de civilizatie. Tu ai stat doar o zi aici, eu conduc acest complex de 1 an de zile. Si nu e usor…E usor, in schimb, sa critici si sa fii carcotas. Parerea mea este ca pretul e ok la cate servicii exista. Gandeste-te ca, daca la un pret „atat de mare” intra toti taranii ce s-ar fi intamplat daca era intrarea 25 de lei toata ziua? Sunt convinsa ca nu mai veneai. Probabil ca ai umblat prin diverse locuri si ai anumite pretentii mai ales cand si platesti. La noi nu e un strand, e un complex de agrement…Ti-as putea recomanda cateva stranduri unde pretul este foarte mic si conditiile pe masura pretului. Referitor la restaurat, nu imi asum nici un fel de respunsabilitate pentru ca spatiul este inchiriat unei firme italiene si trebuie sa recunosc ca nici eu nu sunt multumita de calitatea serviciilor lor. Probabil ii vom schimba in momentul i care vom gasi firma care sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre. Oricum, felicitari pentru felul cum ai scris acest articol!

  4. @anya
    Mă bucur să văd că în urma articolului meu primesc un feedback la obiect tocmai din curtea complexului. „Balta” era o figură de stil, o metaforă dacă eşti de acord cu mine. După cum ai observat, nu am criticat complexul, e adevărat condiţiile sunt excelente, lucru rar întîlnit la noi. Critica preţului raportat la ce intră în el, venea după un articol apărut tot în blogosferă (şi aici ţin să subliniez că dacă chiar o persoană din conducere ţine cont de ce mai scriem noi pe bloguri, înseamnă că bolgurile pot ajuta la ceva) la adresa http://adihadean.com/news.php?item.213
    O să mai vin la Paradis. Şi sper să scăpaţi de restaurantul cu pricina. Dacă preţurile ar fi fost cel puţin acceptabile, m-aş fi declarat pe deplin mulţumit. Te mai aştept şi cu alte comentarii anya. O zi excelentă!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: