Publicat de: ionutu | noiembrie 7, 2008

Youtube. Te uiţi privind.

„Te uiţi privind.” vorba lui Dan, pretenul meu românesc din Polonia. 😉
Ştiu că învăţătura creştină propovăduieşte bunătatea, iubirea faţă de aproapele nostru.[Emil. Presimt că acesta va fi un articol cu care tu nu vei fi de acord, deci nu te mai obosi să-l citeşti, da?]. Adică atunci cînd un debil te scuipă sau te plesneşte, tu să-i întorci creştineşte şi celălalt obrăgior. Dar nu tată! Io nu pot aşa. Adică am încercat, în fine, să fiu un mediator, să fiu diplomat, să evit scandalul. De cele mai multe ori, am constatat că dacă eram barbar şi abordam, să zicem o altă optică a discursului, în sensul că mă implicam mai mult fizic, poate ieşeam mai cîştigat. Nu este nici asta soluţia însă. Cred că mai degrabă ar trebui ca fiecare dintre noi să găsească o cale de mijloc. Adică să se muleze pe un comportament în funcţie de situaţie şi împrejurări. Altfel spus, when in Rome, do as the Romans do. Frate, eşti în ţigănie, atunci stai în gardă şi fii şi tu ţigan, că numai aşa îi pui la punct pe ăştia. Te afli într-un mediu ‘telectual, nu intra în polemici cu ‘telectualii. Te vor face praf, prostule. Cu intelctualii e altă poveste. Dacă îţi permiţi, poţi avea o conversaţie remarcabilă cu unul, din care tu, poţi rămîne cu multe, fără ca intelectualul să te facă să i te simţi inferior.
Dacă nimereşti cumva într-un club de hause&manele, atunci nu ai altă scăpare decît să faci cumva şi să pleci de acolo. Rapid. Nu te holba la burţile lor, la „printzesele” lor, nu te uita la ei, nici măcar din greşeală. Ţi-o vei lua rău pe cocoaşă, „la buchet”. Pentru că tăria lor zace în numărul mare de giboni atunci cînd atacă. Luaţi individual, sunt ca nişte fete mari. În fine.
Dacă ţi se întîmplă însă aşa ceva,

înseamnă că în România nu mai ai nicio şansă la o viaţă normală.
România, Europa, secolul XXI. Ţara în care oamenii se scalpează pe străzi, precum Pieile Roşii. Ţara în care eşti ucis, bătut, scuipat, înjurat, dar filmat. Pentru că asta fac românii noştri vrednici: filmează şi claxonează. Eu de România asta ar trebui să fiu mîndru? România, ţara lui Iutub.

Reclame

Responses

  1. Adevarul e ca ma uit ma mine, uneori, in traficul brasovean (nu mai spun de Bucuresti… ohoho!) si inteleg de ce nu se vand arme si grenade „la liber”.

    Da’ sa dau cu ciocanu’ mi se pare lipsit de eleganta. N-avea, dreaq, prin masina un topor mai de Doamne-ajuta??

  2. Problema traficului îngreunat de la noi are mai multe capete, precum balaurii din poveşti. Sau basme. Odată ar fi autorităţile care în afară de asfalt, borduri şi giraţii electorale nu mai fac nimic, a doua ar fi că toţi imbecilii şi imbecilele au astăzi permise de conducere, a treia că nu există nici măcar cea mai mică fărîmă de civilizaţie la volan, a patra e că toţi circulă cu maşinile oriunde şi indiferent s-ar duce.
    Tipul care lua bătaie cu ciocanul era doar un pieton căruia nu i se acordase prioritate. Iar din cîte ştiu, rar pietonii îngreunează traficul. Bizonii, însă da.

  3. Lumea asta se duce dracului, zise Oana pe un ton fatalist. La Zagreb de vreo cîteva luni au început să se înjunghie puştanii de 15, 16, 17 ani. În WC la şcoală că n-au avut chef să aştepte la rînd. Sau iau vreun amărît la bătaie, aşa, de plictiseală, şi dau în el pînă îl bagă în spital în cel mai bun caz, în ăl mai rău l-au băgat în mormânt.

    Asta a fost povestea de groază a toamnei. Cadavru de licean găsit pe stradă: who did it? În ciuda cercetărilor îndelungi în care toată poliţia a fost implicată ba şi populaţia a dat o mînă de ajutor, n-au rezolvat nimic. Au recunoscut făptaşii singuri: trei tinerei, cel mai în vîrstă abia împlinise 18 ani. S-au bătut şi ei ca flăcăii, nu şi-au dat seama că un om poate muri din cauza loviturilor …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: