Publicat de: ionutu | noiembrie 27, 2008

Bilanţ, după 8 luni.

Cînd am citit prima dată un blog? Nici nu mai ştiu. Şi dacă stau bine să mă gîndesc, atunci nici nu ştiam ce e ăla blog. Cred că acum vreo 2 ani. Apoi, anul ăsta prin primăvară, m-am hotărît să deschid şi eu un blog. Nici nu ştiam ce nume să-i dau. Începusem pe blogger.com, dar la scurt timp am descoperit wordpress-ul. Şi am început să scriu. De ce scrii pe blog? Da’ ce e ăla? Da’ ţie ce-ţi iese dacă scrii toată ziua pe blog? Au fost întrebări pe care le primeam, încă le mai primesc, zilnic.
După 8 luni de blog, pot să trag o concluzie, pot să-mi dau nişte răspunsuri. Prima ar fi că niciodată nu mi-a trecut prin minte să deschid acest blog pentru a cîştiga bani din el. Chestia asta o fac mulţi, prea mulţi. Unii ajung să fie cunoscuţi numai pentru asta.Unii scriu extraordinar de bine. Alţii au umor şi te binedispun după ce i-ai citit. Alţii vin cu dezvăluiri, analiză politică, socială. Şi nu ştiu dacă i-am putut cuprinde pe toţi. Mie îmi place să cred că blogul nostru, Cronica, are cîte puţin din toate, mai puţin partea cu scosul de bani din piatră seacă. Eu scriu pentru că îmi place s-o fac, mă descarc şi în acelaşi timp îmi încarc bateriile prin intermediul blogului.
Prin blog mi-am făcut mai mulţi „prieteni” virtuali, oameni de care mă simt legat prin ideile, gîndurile şi opiniile comune. De aceea cînd deschid calculatorul, şi se întîmplă să am conexiune la net, nu mai sunt singur. Ştiu, o să rîdeţi. O să ziceţi că chestia cu „singurătatea” se poate rezolva cu un Mirc sau nişte site-uri porno. Dar nu e deloc aşa. Este cu totul altceva.
Prin blog, am reuşit să ofer un cămin unor pui de ciobănesc carpatin. Au ajuns la Cluj, Sighişoara, şi Bucureşti (parcă 🙂 ). Chiar aşa cum o mai duc căţeii, Cătze?
Am putut contribui cu o sumă modică, la îndeplinirea visului de a avea un triciclu marca Pegas, a unui tînăr de viitor, din Zalău, cu posibilităţi materiale reduse dar posesor şi vînzător MacBook. 👿
Tot prin blog, am învăţat că există şi oameni adevăraţi, care fac din imposibil, posibil în mai puţin de două zile. Alandra ştie la ce mă refer şi îi mulţumesc încă o dată! 😉
Vorba reclamei, hai că se poate! (da, ştiu, patetic mod de încheiere al articolului; găsiţi voi altul mai bun! 😆 ).

Reclame

Responses

 1. Domne’ chestia de baza in viata : fa intotdeuna ce-ti place. Daca tu te simti bine si multumit asa, e ok 🙂
  (Anyway are vreo semnificatie cifra 8 ? 👿 )

 2. Io n-am zis că n-am banii de Pegas. Am zis că nu vreu să-i dau pe Pegas. 😀 Să deue alţii. 😀

 3. moş,
  absolut nicio semnificaţie.

 4. dărius,
  un principiu sănătos. 😀

 5. Sa stii ca ai mare dreptate. In blogosfera am gasit si eu prieteni cu pareri comune. Eu am inceput cu blogul acum un an. Si imi place.
  Vorba Moshului, daca iti place, mergi mai departe…
  Noua ne place sa va citim 🙂

 6. Eu recunosc, spre s-o recunoască şi alţii. Mi-am făcut blog pentru că sunt megaloman 😀

 7. Efule,
  megaloman şi mediocru! Cine mai e ca tine? 😆 😉

 8. Da, cand intru pe bloguri ma intalnesc cu prietenii mei. Scriu si pentru ei, si pentru mine. Orice comentariu ma face sa ma umflu in pene. Si tot prietenii mei ma ajuta sa deviez mai putin (de deviat… asta o sa-mi ramana mereu; cred ca si mormantul meu o sa fie putin deviat…). Chiar daca bloguiesc de vreo 2 ani (cand si cand…), n-am ajuns inca la momentul inventarului. Mai am de crescut!

  BTW: habar n-am avut initial ca se pot castiga bani din blog. Nici acum nu stiu… 😉

 9. cetăţene,
  uită-te la dono. De ce crezi că şi-a pus atîtea bannere deodată?
  N-aş putea spune că prin postarea de azi am făcut un „inventar”. Să zicem doar că m-am oprit un pic să mă uit înapoi. Şi mi-a plăcut ce am revăzut. 🙂

 10. Dom’le cam devreme pentru bilanţuri!:)) La mai multe bloguri!

 11. Innu,
  o să fie! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: