Publicat de: ionutu | ianuarie 15, 2009

Windows 7 e de porc.

Later edit: am revenit la XP. Am împăcat şi capra şi varza, pînă la urmă. :mrgreen: (XP, SP3 şi iconiţe aranjate ca pe Mac.)
desktopul
Subiectul ăsta nu este unul tocmai pe placul meu. Nici pe specificul meu, asta dacă am unul anume. Un specific. Deşi pe diploma ce atestă absolvirea studiilor medii magna cum laudae, nota 8, zice că subsemnatul are competenţe avansate de depanator-montator tehnică de calcul, software şi hardware, lucru care făţiş ar însemna că aceste competenţe mi-ar fi fost metodic vîrîte în ţeastă vreme de 4 ani (nebolognezi) conform unui curiculum clar, tot ce ştiu azi despre calculatoare, am învăţat singur, acasă pe rîşniţele mele. Nu pe ale lor, ale statului, material didactic existent doar în laboratorul de info, unde vizionam pornoace şi jucam Solitaire în reţea. Practica consta în efectuarea de scaune şi mobilier pentru sălile de clasă ale liceului, pe care noi, precum condamnaţii la muncă silnică, oricum n-aveam a le folosi vreodată. Am terminat liceul la Colegiul Tehnic Mircea Cristea din Braşov. Adică Tractoru II, zis şi Bastilia.
Dar gata cu introducerea. Mă tot măcina curiozitatea cu privire la noul produs Microsoft, Windows 7. Da’ mă mînca rău de tot în cur, nu alta. Şi, conştient că nu sunt pe deplin stăpîn pe cunoştinţele mele de depanare şi instalare sisteme de operare, dau Download ca tăt „taranul” de pe site-ul oficial, bucuros nevoie mare că îmi dedea ăştia product key orighinel. Ca să vă daţi seama de imensitatea prostiei în care mă scăldam eu aseară. Şi downloadez, şi dowloadez..că deh.. la mine e moca. Că fur net de la un acces point de prin zonă. Tehnologie wireless tată, nu glumă. Am net şi pe budă! Testat cu laptop şi telefon Smart, experienţa Yahoo Messenger nu va mai fi niciodată la fel, ca atunci cînd eşti pe budă. Cam ca şi vorbitul la mobil. Cunoscătorii ştiu. 😀
Şi cînd am terminat de downloadat ditai cîrnatu’ de iso file de 3,15 Giga, îl pun cît încă frigea p’un DVD folosind un Iso Burner, după care mă apuc de instalat Windows 7. Deşi am citit de cel puţin 20 de ori instrucţiunile Microsoft, nu am băgat în seamă un mic aspect: să nu instalezi măgăreaţa pe calcu’ de la birou sau pe al tău personal, ci mai bine pe o altă rîşniţă, de test. „Da’ ce? Ăştia e cretini? Ce io sunt excentric, să îmi iau acum un calc’ numa’ ca să văd cum mere’ Windows 7 al lor?” mi-am zis cu gîndul la momentul în care o să-mi ceară să tastez product key-ul legal, oferit moca de ei. V-am mai zis că uneori băun de inteligenţă, parcă.
Şi dă-i înainte cu instalarea. Şi Dora mă întreba:” Seli, tu eşti sigur că ştii ce faci?”. Eu îi răspundeam superior: „Cîte Windows-uri ai instalatară dumneata, drăguţă?”. Şi într-un final se instalează. Mi-nu-nat. Arăta splendid. Butonaşe şmechere. Nici Vista, nici XP, bine poate undeva mai aproape de Vista, dar în orice caz, altceva! Mustăceam de mîndrie, 4 ani de liceu tehnologic ca să ajung aici! Dar visul avea să se spulbere de urgenţă şi neanticipat, curînd. Cînd am văzut că nu-mi mere netul. Zic „Nu-i bai, dau un RESTART.” Şi-i dau. Nimic. Şi-i mai dau unul, după cîteva ajustări. Nimică. Fără de net furat. Îmi cerea cablu să i-l vîr în cur, că ca să vadă net, că ca să facă updates. Dezastru. Aveam cel mai nou Windows, dar el n-avea driver pentru un rahat de modem wireless de producţie LinkSys 2004. Şi aflu azi că nici Vista nu-i compatibil cu modemul meu mic, prin intermediul căruia pot eu să beneficiez de minunile tecnologiei, moca, zi după zi, an după an. Prin urmare, Dumnezeu nu doarme. Lucrează infiltrat la Microsoft. Şi păcăleşte idioţii ca mine.
Sigur că puteam instala Windows 7 pe o altă partiţie. Dar v-am mai spus că sunt limitat. Da-ţi-mi de făcut un scaun.
Revin la XP azi.

Reclame

Responses

 1. Tot Xp-ul ramane la putere. Asta daca nu doresti sa incerci un Ubuntu 😉

 2. Deci ai scris de la servici asta 😛

 3. pai asta nu insemna ca esti idiot.Idioti sunt ei,aia de la microsoft.zic!

 4. se cheama lucru manual 😀

 5. Cipri,
  cînd vor lansa Windows 7, o să-l folosesc. Xp rămîne oricum la sufletul meu.
  Eftimie,
  printre altele. 😀
  ThePrecious,
  mulţumesc! 😉
  claudia,
  yup.

 6. Man Win7 e chiar bun dar trebuia sa faci intai scaunul ala de care ziceai… 🙂
  Lectia: lasa-i pe altii sa testeze si tu ia-l la anul final version.

 7. Moşule,
  asta e singura lecţie învăţată. 😉

 8. Nu vad decat o optimizare pentru Vista, schimbarile de ordin grafic nu ma impresioneaza, fac pariu ca 90% din cod e asemanator cu cel din Vista.

 9. Am să aştept pînă apare versiunea finală.

 10. Ai să aştepţi până îţi iei o rachetă de calculator, ca să nu stai 5 minute să se deschida Excel-ul 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: