Publicat de: ionutu | ianuarie 19, 2009

Ronnie O’Sullivan, din nou.

Se zice despre fotbal că este un joc de gentlemeni practicat de golani şi drogaţi. Snookerul (biliardul) este un joc de golani jucat de gentlemeni. Ambele jocuri au fost inventate de către englezi, iar dacă mă înşel, atunci englezii au pretenţia că ei sunt cei mai buni în domeniu.
În ultimii ani, graţie postului de televiziune Eurosport, se pot vedea şi la noi competiţiile de snooker. Nu este o glumă, se cîştigă bani serioşi din băgatul bilelor roşii în buzunarele mesei cu tacul.
Ca şi la Formula 1 însă, comentatorii strică tot farmecul vizionării unui astfel de joc. Prefer să văd Formula pe un post tv unguresc sau german, decît să-l aud pe mitomanul ăla de Alexandrescu despre cum îşi dădea el coate cu Schumaher, cum l-a sfătuit el pe Felipe Massa să ia virajele, cum se întreţine el cu Kimi Räikkönen de cîte ori se văd, etc.
În cazul snookerului, Eurosport vine cu doi comentatori de mare angajament, Marius Ancuţa şi Sandy Nu-mai-ştiu-cum. Domne’ băieţii ăştia sunt buni, arată că ştiu teoria, probabil că ştiu şi practica. Dar ca şi Alexandrescu de la Formulă, dau în bălţi atunci cînd se apucă să vorbească despre chestiuni ce ţin mai degrabă de viaţa privată a jucătorilor, şi nu de ceea ce fac ei acolo, la masă. Vorbesc cu o aşa lejeritate despre Ronnie, despre Paul (Paul Hunter), despre nevestele lor, ştiu chiar şi cum le cheamă.
Cel mai enervanţi sunt atunci cînd îi auzi: Marius, tu ce ai face? Ai juca la buzunar, sau ai juca la snooker? asta în condiţiile în care la masă se află Ronnie O’Sullivan, sau mai ştiu eu ce alt jucător, care şi ăla e Master, că de aia joacă la Masters, adică la creme du creme. Nu, Marius zice (după ce jucătorul a jucat deja bila): Sigur că şi Eu aş fi jucat la fel, era o bilă simplă…
Altfel, dacă doar ar comenta şi atît, ar fi mult mai simpatici.
A fost şi Masters-ul, cîştigat evident tot de Ronnie O’Sullivan, anul ăsta contra lui Mark Selby. Frumoasă partidă, jucată intens, cu răsturnări de situaţie, şi mult, mult fair-play.

Reclame

Responses

  1. În altă ordine de idei: LA MULŢI ANI! Sau SRETAN ROĐENDAN cum se zice pe aci!

  2. Oooo, urări din Croaţia! Foarte mulţumim, foarte mulţumim! Masa şi dansul cînd poftiţi pe acasă. 🙂

  3. Un sport prea anost pentru gusturile mele.

  4. Păi nu e un sport, după mine. Este un joc al nervilor, răbdării şi al preciziei. Confuzia este similară cu cea din „sporturile” cu motor. Acolo unde e sportul? Că nu văd pe nimeni alergînd altfel decît motorizat..

  5. de regula sunt doi comentatori la snooker Daniel Bontea care este vicepresedintele federatiei romane de snooker si Marius Ancuta , amandoi sunt jucatori in campionatul romanesc de snooker si sunt in primii 4 in clasament .De ceva timp mam apucat si eu de acest sport este minunat


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: