Publicat de: ionutu | ianuarie 23, 2009

Ţara lui Ciumac. Magda Ciumac.

Motto:

da’ voi ce vreţi să vă dea la televizor ăştia? Mozart, muzică simfonică? Andrei Gheorghe?

Anul trecut cam pe aceeaşi vreme, poate un pic mai devreme ca acum, mă aflam într-o discuţie aprinsă cu tatăl meu, fan declarat şi suporter înfocat al televiziunii sociale, OTV. Atunci erau în vogă la DDTV episoadele interminabile ale căutării Elodiei, moartea sau ne-moartea acesteia fiind aprig dezbătute de Lazaruşi, obscuri băgători în seamă, anonimi telefonici. Tatăl meu, şi mulţi ca el, romîni simpli şi cu (paradoxal) frică de Cel de Sus, sorbeau aceste emisii cu aceeaşi plăcere cu care mamele noastre sorbeau (încă sorb) telenovelele mexicane de pe Acasă Tv. Toată ţara vuia după Elodia. Cel mai rapid star construit peste noapte, era Cioacă. În acelaşi timp, ţara se împărţea între susţinătorii ideii de crimă premeditată şi apărătorii/apărătoarele lui Cioacă. Deşi toată lumea vorbea despre Elodia, nimănui nu-i păsa cu adevărat de ea.
Vremea a trecut, subiectul aducător de audienţe monstruase, Elodia, s-a băşicat şi s-a spart, lăsînd în urmă un Dan Diaconescu în cădere liberă. Lumea s-a mai liniştit, comutînd în intervalul orar 20.00 – 21.00 la Regina. Eu dacă aş fi ţigan, i-aş da în judecată pe ăia de la Acasă pentru cea mai penibilă interpretare a conceptului de ţigănie. Cum nici Gîdea, Ciutacu sau Badea nu se lăsau mai prejos în împărţirea audienţelor pe diversele intervale orare, Dănuţ cel verde, se făcea tot mai verde.
Pînă într-o zi cînd i-a venit ideea: avem nevoie de o nouă Elodie. Un personaj feminin, care să ţină loc de victimă, care să impresioneze sufletele uşor impresionabile şi naive de romîn cu frica Celui de Sus. Şi aşa a ajuns la Magda. Răpirea Magdei lui Ciumac. Ciumac, nu Cioacă. Şi de la formarea ideii pînă la punerea ei în practică, n-a mai fost decît o aruncătură la tomberon, punct culminant, suficient de culminant încît să atragă atenţia tuturor spre OTV. Restul este istorie.
Observaţi aici cu ce naţiune defilăm. Şi ne aşteptăm să ne fie mai bine în următorii ani? Eu zic că n-avem cu cine.. 😀

Reclame

Responses

 1. Da’ cine e domne această Magda Ciomag?
  Decât să urmăresc zerozeroteve, prefer de 1000 de ori să urmăresc posturi de genul Discovery, National Geographic sau să citesc o carte, poate reuşesc să o înapoiez stăpânei până pleacă dincolo sau, de ce nu, să citesc bloguri mai deştepte ca al meu.
  Numa’ bine!

 2. Cipri,
  tu nu, nici eu nu. Atunci ăştia 700.000 de telespectatori pe minut, cine sunt? Tanti de la chioşc, vecinu’ de palier, dl. diriginte, părinţii noştri, cine?

 3. @ Ionuţu & Cipri,

  ăia 700.000 de privitori de 0tv sunt ăia de ne fac pe noi să părem minoritari. trist, dar asta-i „cererea”. diaconescu nu face decît să-i dea curs şi să profite de ea.

 4. Amândoi avem camere foto care, printre altele pot să şi filmeze; noi doi ne facem cameramani. Luăm una bucată Dora (dacă-mi este permis să zic aşa), Dana, Oana şi le facem reporter(e). Răpim una bucată Crystal. Facem emisiuni în reluare difuzate „live şi în direct” în care „prezentăm” cazul dispariţiei misterioase a domnişoarei Crystal.
  Vom avea un succes răsunător. Se poate numi Cheeprey TV sau Ionuţu TV sau nu contează până la urmă.
  Atâta timp cât oamenii sunt obişnuiţi să se lipească de vizor când aud pe cineva pe casa scării, atâta timp cât lumea se va uita la Magda Ciomag, la Simona Senzual, la eleva porno şi aşa mai departe, OTV zerozeroteve va avea mare succes.

 5. cipri,
  raison mon ami.

 6. Motivul ar fi că ni se pare, probabil, mai interesant şi distractiv decât altceva?

 7. Defilam cu o natie de Elodii si Magde…
  Foarte trist!

 8. mai, de badea Cartan am auzit, da’ de ciumac, cioaca si altii/ele nu… 😀

 9. Ionut… aştia suntem, ăştia… defilăm! Poporul primeşte ceea ce doreşte, nimic mai mult. OTV-ul, DTV-ul, Acasă. Taraful nu ar exista dacă nu ar fi nevoie de ele… Şi cred că suntem minoritari noi cei care vedem asta şi care am vrea sp se schimbe ceva. Noi suntem cei… poluaţi, ceilalţi, majoritatea lor, respiră asta şi se simt bine… Tare mi-e că noi avem o… problemă 🙂
  Cele bune
  Flavius

 10. Trăim într-o ţară în care niciodată, nimic n-o să fie cum trebuie.

 11. Omul seara nu stie ce sa faca. Otv vine cu ideea, cu spectacolul,totul poate fi regizat… nu intereseaza aproape pe nimeni… multe persoane au uitat de existenta cartilor bune… povestilor ce.ti stimuleaza imaginatia, mintea si corpul mult mai mult… lumea nu mai viseaza pentru ca ceea ce sa afla in jurul ei este ca un vis otravit ce.i tine prizonieri… dincolo de aparenta exista lucruri mult mai importante pentru noi insusi: una dintre astea este imortatalitatea constiintei de sine….

  @cipri, referit la ceea ce ai zis..:
  ma bucur sa sesizez pe zi ce trece ca defapt „stadiul de minoritate” e defapt o iluzie…

 12. toată lumea,
  e clar în cazul ăsta. Suntem minoritari şi pe zi ce trece pierdem teren în bătălia asta a bunului gust şi simţ. Dar ce putem face? Eu cred că nimic. Mă consolez cu gîndul că măcar eu, şi voi cei de aici, nu vă veţi lăsa aşa de uşor prostiţi.

 13. Ionutu, ce crezi, ai apărut în Brasovul Tău. De data asta in mod direct 😉

 14. nu cred. Ia să verific!

 15. Efule,
  dacă nu-mi spuneai tu, habar n-aveam! Mulţam fain! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: