Publicat de: ionutu | februarie 6, 2009

Raza clandestină.

Firavă, sfioasă, insuficientă dar de ajuns, azi ne-a pătruns prima rază de soare în curte. De la sfîrşitul lui septmebrie pînă azi, soarele n-a coborît sub nivelul acoperişului. rază
Asta e! Aşa e aşezată casa, aşa construiau locuitorii cetăţii în urmă cu 100 de ani. Probabil nu le plăcea soarele sau poate că cei mai săraci prindeau locuinţele umbroase de la parter, în vreme ce bogaţii vremii se lăfăiau în camerele mari umplute de soare, de la etaj.
Sfioşi, au apărut şi ghioceii în micul scuar ce ţine loc de grădină (vizibil în colţul stîng al imaginii), încă de la primul val de căldură de acum o săptămănă. În piaţă deja îi poţi găsi la florărese. Printre lalele de Olanda şi frezii de Codlea. Inimioarele kitchioase roşii au umplut deja unele magazine ale căror proprietari cu spirit întreprinzător se grăbesc să speculeze stupida sărbătoare americănească a lui Valentin.
În toată această atmosferă de primăvară, cîteva zeci de „gorbunovi” – ultimul cuvînt din DEX ce se traduce prin criminal în libertate prin clemenţa şi corupţia justiţiei romîne – merg la sală, îşi iubesc printzesele, îşi terorizează în continuare victimele, se bat pe burţi cu lupii Carpaţilor, poliţiştii romîni.
Un weekend plăcut şi o primăvară timpurie faină să aveţi!

Reclame

Responses

  1. Casa ta e locul unde te simti bine si acasa. Restul poate fi uneori (sau de cele mai multe ori) chestiune de snobism care vine dinspre „avuti”, respectiv: „daca nu stai nu stiu unde si la nu stiu ce standarde, nu existi”. Exclusivismul asta e mai mult romanesc decat orice altceva, un exclusivism care vorbeste, printre altele, ca doar ramele merg cu metroul si populeaza nu stiu ce cartiere comuniste.

    E clar ca bogatia si saracia exista si impart in legea lor oamenii dupa criteriile lor exterioare … daca te lasi impartit. Si daca te lasi, ajungi sa sarbatoresti si tu dragostea cand o fac americanii si cei ca ei, care sunt trendy, ca altfel iar esti depasit si nu existi.

  2. Cristina,
    atunci va trebui să nu ne lăsăm împărţiţi. Deşi este inevitabil ca să nu fii catalogat nicicum, niciodată. 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: