Publicat de: ionutu | februarie 16, 2009

Don Farfui – portret.

Mulţi dintre voi îl cunoaşteţi deja pe don Farfui din primele două episoade. La cererea cititorilor, voi publica astăzi şi o descriere fizică minuţioasă a deja celebrului personaj de epopee actuală, omniprezent între cei ce stau la bloc, deci sunt cu toţii nişte domni.
Don Farfui este cum vă spuneam un bărbat trecut bine de vîrsta a doua, poate să aibă vreo’ 60-65 de primăveri, pensionat înainte de termen, din cauza uzurii la care a fost supus. Poartă întotdeauna un fes pe scăfîrlie, fie iarnă, fie vară. Fesul nu e întotdeauna acelaşi. Are mai multe. După cum vă spuneam, cînd iese în faţa blocului pentru a-şi bibili maşinile, are întotdeauna pe cap căciula PRO TV.
Este destul de înalt, la cei 162,5 cm ai săi dominînd-o fizic pe doamna Farfui, care are 148 cm înălţime şi 100 cm în lăţime. Pentru a distrage atenţia de la trupul ei corpolent, doamna Farfui obişnuieşte să poarte decolteuri generoase şi să-şi vopseacă cele 19 fire de păr din creştetul capului cu bioctanină şi albastru de metil, duminica. Cînd don Farfui o scoate la o porţie de aripioare la „împinge tava”-ul din Selgros sau Real.
Slab ca un ţîr de cînd se ştie, micuţul dar energicul şefuţ de scară este şi mîndru purtător de mustaţă. Element estetic al dracului de inestetic pe mutra sa, deoarece mustaţa îi creşte roşcată iar el este bruneţel de cînd se ştie. Da’ el o poartă aşa, că „e macnet pentru fomei”, doamna Farfui aruncîndu-i priviri ucigătoare de cîte ori acesta „ia la bord” şi începe să depene amintiri din tinereţea sa cînd era „secretar UTC, şef de secţie, plotonier-major, şi după revuluţia golanilor administrator-unic la SC Tranzgoangă Serele SA”, societate de transport înfiinţată de el şi cumnatu-său, Gil, dar care n-a prea mers că „s-a băgat repede în biznis şi ăia de la Atlassib” şi le-a „loat clientela”.
Are şi chelie. Dar e doar în creştetul capului aşa…cam ca „tichia aia de-o poartă tot timpul jidovii”. Bineînţeles că don Farfui este antisemit, xenofob şi homofob. Se putea altfel? 😀
De ovrei se ia tot timpul, aceştia fiind principala cauză a tuturor relelor ce se întîmplă în lume. Urăşte orice om care are altă naţionalitate diferită de romîni, şi, afirmă despre el că „se trage din daci, care se trăgeau din traci, că romanii erea ţigani dă-i dreacu'”. Am uitat să vă spun că în tinereţe se simţea atras de Florin Piersic în Mărgelatu’, de unde s-ar explica şi homofobia sa.
Doarme tot timpul la perete cu o mînă sub ţîţa dreaptă a doamnei Farfui şi cu cealaltă mînă sub Blechi, care doarme NUMAI lîngă don Farfui.
Duminica face grătar la el în grădină, prilej cu care toată aripa blocului de pe partea cu grădina lui Farfui se poate desfăta cu miresmele de porc şi oaie ce sfîrîie pe grătarul făcut în uzină de Gil, cumnatul.
Are ambele unghii de la degetele mici ale mîinilor lăsate să crească şi pilite frumos. Le foloseşte pentru scărpinatul în urechi, extrasul, tot din urechi, a gogoloaielor de vată puse acolo ca să-l apere de curent, şi ocazional, le mai foloseşte şi pentru scărpinatul inteligent în cur.

– va urma –

Reclame

Responses

 1. Sunt curioasa ce muzica asculta nea Farfui? Are copii?

 2. Precious,
  urmează, răbdare doar. 😉

 3. Nu mai am rabdareeeeeeeeeee :))

 4. deci joi.

 5. Servus…
  Hmm, Ionutz, cît de cunoscut îmi pare Farfui ăsta… Zău, pe ce stradă ziceai că stă?
  🙂
  Cele bune!

 6. Pe orice stradă din Braşov sau Romînia, locuieşte în fiecare scară de bloc comunist. Este un personaj foarte des întîlnit între noi. 😉

 7. Dom Farfui e la gazetă! La revista blogurilor. Săr’na conaşu’ Eftimie! 😉

 8. Ipoteza: Madam Farfui a fost croitoreasa, inclusiv pe vremea lui Ceasca. Cosea prost spre acceptabil modele extrase din Burde ferfenitite, Neckermann si Otto, paginile de mode. Statea mult pe fereastra si era mereu informata despre cine cu cine, unde si ce. Iar la ei in apartament mirosea mereu a bucatarie in functiune si aveau spray-uri Rexona si Fa, goale, pe noptiere si in vitrina cu „cristaluri”. Am ghicit?

 9. Întocmai cetăţene! 😉
  Ai uitat de peştele de sticlă de pe televizorul din sufragerie. Şi de mileul de sub peşte. 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: