Publicat de: ionutu | februarie 23, 2009

Sex oral sau sex anal?

Hoooo gugălăilor! Că nu e exact ce v-aţi aşteptat. Ne potolim, da?

A nins din nou azi-noapte. Ninge aşa de vreo cîteva zile: vîrtos noaptea, anemic ziua. Dar ninge. Asta e important. Ninge alb peste oraşul gri-cenuşiu. Oameni grăbiţi, maşini murdare, cerşetori, vrăbii obraznice. Se succed ca imaginile unui film mut, în care nu se întîmplă nimic.

Te trezeşti de dimineaţă, ca în fiecare zi de fapt, a ultimelor două luni. Poate ca să nu îţi ieşi din program, poate din sentimentul de vinovăţie. E greu să rămîi fără job în perioada asta. Îţi faci cafeaua, mănînci ce apuci de pe masa lăsată nestrînsă de el/ea, plecat mai devreme la muncă. Sau la servici. Că la muncă te duci cînd ai sub 8 clase. Ştii că e alături de tine, te susţine. Te iubeşte, doar de aia ai ales să te muţi cu el. Îţi iei cafeaua şi te arunci la calculator. În acelaşi timp eşti cu ochii şi prin ziare, la pagina cu anunţuri de mică publicitate, locuri de muncă. Aceleaşi anunţuri, reactualizate. De acum ştii sigur că E-jobs e plin de informaţie redundantă, e doar apă de ploaie. Să te aştepţi că te vei angaja în Romînia folosind exclusiv varianta on-line de căutare a unui loc de muncă, este sinucidere curată. Cum dracu’, cînd suntem în plină „criză”, cînd se ştie prea bine că în ţara asta nimeni nu este angajat vreodată pe competenţe, cînd se ştie că dacă nu ai „pile”, nu prea te poţi aştepta să fii luat în seamă? Degeaba ai terminat o facultate. Degeaba ai muncit pe brînci ca să avansezi pe un loc bugetat. Dacă te gîndeşti bine, poate chiar asta e problema. Faptul că ai ales să înveţi după sistemul lor de căcat, să te pregăteşti pentru inserţia socială, cum? Mergînd la şcoală pe un loc bugetat, deci fiind asistat social de stat. De parcă dacă ai fi plătit pentru cei 4 ani de facultate, ai fi fost mai prost, sau profesorii te-ar fi tratat altfel. Căcat! Un mare căcat. Asta e situaţia în care ne aflăm cu toţii. Ăstea sunt gîndurile tale, în timp ce-ţi bei şi ultima gură de cafea.

Te hotărăşti totuşi să asculţi şi de bătrîni, şi să te duci la AJOFM. Adică să te recunoşti înfrînt, şi să te duci la pula statului, ca şomer. Să-ţi completezi dosarul, să te uiţi pe pereţii lor jegoşi după afişe cu actele necesare, asta doar pentru că aşa ţi-a ordonat o nespălată de la ghişeu, în timp ce o „deranjai” de la cafeaua de dimineaţă. Să te amesteci printre „doreii” ce sărbătoresc la o sticlă de Cava D’oro prelungirea perioadei de acordare a şomajului. Tu absolvent cu dublă specializare. Să te simţi privit de ochi semianalfabeţi, să-ţi sufle-n ceafă cu halene de ceapă şi slană rîncedă şomerii cu ştate vechi pe la AJOFM. Să te roage toţi ţiganii să le completezi şi lor cererea. Să te ia pe sus vaca de la ghişeu pe motiv că n-ai dosarul „complect”.
Îţi bagi pula şi pleci. Şi te gîndeşti că trebuia să treci şi prin asta. Că este ca un duş rece pe care trebuie să-l suporţi, pentru a le putea răspunde multora atunci cînd te dojenesc că prea te plîngi de ţărişoară, că nu poate fi aşa de rău aici. Zîmbeşti şi-ţi spui că mîine va fi mai bine. Mîine poate ai să te angajezi.

Eşti deja mult mai matur decît toţi cei ce te-au sfătuit de la bun început să mergi la şomaj pe motiv că sunt nişte bani, de ce să-i pierzi.
Romîne, fii şomer!

Reclame

Responses

 1. da, ultima propozitie imi place la nebunie. scoasa sau nu din context.

 2. mnoa acu’ să n-o ia nimeni ad-literam. Pe ea, propoziţia. 😉

 3. De fapt, ionutule, aventura relatata aici e foarte adevarata. Dar e doar o parte de adevar. Cealalta parte fiind ca joburi se gasesc – dar trebuie cautate asiduu. Sursele „oficiale” de joburi sunt aproape inutile, dar o vorba buna de la un prieten catre patronul lui face minuni. Si nu, nu e vorba de P-C-R. E vorba de „recrutare prin recomandari”, o metoda foarte uzitata si, de altfel, si foarte onorabila. Pentru ca intr-o organizatie nu e vorba doar de „competente”; e vorba si de „chimie”, de modul de interactiune intre oameni. Am vazut destui supercompetenti „scuipati” afara nu de patron, ci de echipa – pentru ca nu se potriveau. Si am vazut multi nepriceputi invatand meserie si transformandu-se, in mediul potrivit, in oameni de nadejde.

  Nimic nu e in alb si negru. Ci in gri, ale carui nuante sunt infinit de multe.

 4. prietena mea are o prietenă ( ce chestie, nu ?) care tocmai ce-a plecat din ţară prin noiembrie 2008 şi-a plecat definitiv în Franţa după al ei iubit. ok. legat de angajare vreau să scot ceva în evidenţă.
  în Franţa sunt anunţuri de angajare căcălău (gen ejobs, bestjobs, etc) doar că acolo, firmele (la cele mari mă refer, la multinaţionale) dau anunţuri ca să vadă „lumea” că ei sunt încă prosperi pe criza asta şi încă angajează personal. pe dracu, sunt anunţuri plătite degeaba, ei defapt NU angajează, doar vor să apară cu anunţuri de angajare. e ca un fel de reclamă, atât şi nimic mai mult.
  mi-e teamă să nu fi copiat şi noi modelul:(

  PS: Ionuţule, eu de 2 ani încerc să mă reorientez „pe piaţă” (după 10 ani de vânzări) şi nu-mi iese, aşa că m-am apucat de a 2 a facultate (la 35 de ani) aşa că nu dispera:) se va rezolva cumva:)

 5. E drept ce spui şi tu, Cetăţene. Şi da, „chimia” e o componentă esenţială în relaţionarea la locul de muncă.

 6. Dan,
  nu sunt eu şomerul. Este vorba despre o persoană foarte apropiată mie, aflată în situaţia asta.
  Iar eu sunt sigur că am copiat şi noi modelul în ce priveşte anunţurile online.. 😦

 7. @ Ionuţu,

  am citit în fugă, scuze. aşa fac totul mai nou:(
  dacă nu eşti tu „fericitul şomer”, atunci transmite-i mesajul persoanei în cauză, poate o ajută:)

 8. Dan,
  şezi liniştit, nu-i bai. Poate nici eu n-am scris chiar inteligibil. 😉

 9. Nu mai folosi astfel de sisteme …. titlul fara relevanta in continutul oferit ca te frigi cu google-ii. Anumite sensuri figurate la noi pentru ei, este considerat spam si te frigi.

  Grija mare.
  Bafta in toate.

 10. Radu,
  mulţumesc de pont. Am să ţin cont de el. Problema este că ideile din capul meu sunt prea multe atunci cînd mă apuc să scriu. Şi în cazul ăsta am scris mai întîi titlul avînd o idee în minte, şi a ieşit cum a ieşit. 😀
  Vezi şi later-edit-ul adresat gugălăilor. 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: