Publicat de: ionutu | februarie 24, 2009

Rumeni fuori…

Cîţi dintre noi nu am văzut clasicul The Godfather al lui F.F. Copola, după romanul lui Mario Puzzo? Cît de bine este redată acolo, mai ales în The Godfather Part II, mahalaua macaronară din New York..!
Scriu acest articol la rugămintea unui bun prieten. Mi-a zis „Scrie ceva şi despre italieni şi xenofobismul lor faţă de…, noi pînă la urmă”. Am zis că am să scriu cîteva rînduri pînă la urmă.

Unu: personal, nu mă încîntă, nu mă udă cu nimic, nimic din ceea ce reprezintă cultura italiană, Italia, muzeele şi catedralele lor. Mi se par un neam de broscari gălăgioşi, plini de ei, ş.a.m.d. Sigur, n-aş vrea să generalizez. Totuşi cuvîntul mafie, vine tot de la ei.

Doi: nici cu strămoşii lor şi ai noştri, romanii, nu mi-e ruşine. Nişte barbari împuţiţi ce s-au apucat să cucerească Europa. Istoria scrisă de anticii lor spune că ei civilizau barbarii cuceriţi. Pă dreacu’! Ei copiau ce era de copiat la popoarele cucerite, nici măcar nu erau în stare să perfecţioneze ceva, iar toţi marii lor înţelepţi, constructori, ingineri, dacă vreţi, nu erau la origine romani. În fine, nu mai spun nimic de mişcarea politică numită creştinism. Da?

Trei: că s-au dus toţi românii în Italia, de parcă acolo ar fi fost cîinii cu covrigi în coadă, e de înţeles. Tot italienii au fost cei care i-au şi primit, în primă instanţă. Că deh.. romînu’ e harnic tare la altu’ străin. Numai la el acasă face ploşniţe sub cur şi se aşteaptă să-i pice banul de sus, de la vecinul. Odată cu românii, s-au dus acolo şi nomazii. Cum care nomazi? Păi ăia de la periferiile Romei. Să face şi hei un ban cinstit. Mnoa. Era de aşteptat ca nomazii să nu fie cheie de biserică în ţara unde Papa îşi are locul de muncă.

Patru: că e xenofobi italienii? Haidi bre… ducele Musolini nu vă zîce nimic? 😀 Că rumeni fuori? Normal. Ei nu ştiu să facă diferenţa între ţigan şi român. De ce? Păi şi ei e cam bruneţi.. dar asta ţine de altă discuţie.

Cinci: au şi ei dreptate. Cel mai aproape, faza cu tînărul de 21 de ani, român vrednic, prins la furat. Ale noastre canale media s-or băşicat că era fasciştii să linşeze bietul hoţ. Păi la ce vă aşteptaţi tată? Să-l facă cetăţean de onoare? Hai să fim serioşi. Da’ dacă tînărul avea pistol? Da’ dacă se întîmpla să se sperie, să tragă la fel ca în jaful de la Braşov, în gloata de fascişti-eroi? A? Ce mai ziceau atunci fătucile? Da’ dacă tînărul era sîrb, sau ungur? Mai reprezenta asta o ştire?

Dacă n-aţi văzut The Godfather pînă acum, nu mai aşteptaţi. Nici nu ştiţi ce pierdeţi. 😉 Şi ei zic de noi că avem criminali cruzi veniţi în cizma lor de ţară? Nu vai. „Ai noştri” sunt doar găinari speriaţi. Părerea mea.

Reclame

Responses

  1. Hotul striga „Hotul!”, nu?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: