Publicat de: ionutu | februarie 25, 2009

Vând Ferrari.

Ministru, în cabinetul Boc, nu ştiu ce caut în viaţa mea, cu atît mai puţin în vieţile voastre, picat ca din lună la Ministerul Sănătăţii, posesor de diplomă, posesor de Ferrari. Vând Ferrari, preţ convenabil, second-hand, 80000 de euro. Accept variante.

Înjuraţi-mă, scuipaţi-mă, dar nu pot să tac din gură. Ştim cu toţii de drama lui Cristi Minculescu. Vocea inconfundabilă a trupei Iris. Un real „romanian icon”. Şi vorbele frumoase şi laudele, mîndria ar putea continua la nesfîrşit. Iris eterna. Mulţi am crescut pe ritmurile lor. Cu toţii îi iubim, iar eu nu fac excepţie de la regulă. Ca să fie clar. În istoria rockului romînesc, Iris şi Cristi Minculescu ocupă un loc bine meritat, şi nimeni nu poate contesta asta.

Toţi îl ştim pe Minculescu bolnav de ani de zile. Acum boala i s-a agravat. Sigur, nimeni n-ar vrea să fie în pielea lui. Omul a ales Germania ca locaţie pentru a se trata. Nu mai intru în detalii, google vă poate ajuta mai mult în privinţa asta. Sunt ofticat pe un singur lucru: cei 80000 de euro pe care statul romîn, adică noi, i-a alocat ca subvenţie pentru operaţia de schimb de ficat, artistului. Asta în condiţiile în care nici el şi nici colegii lui de trupă nu cred că ar fi nişte sărăntoci. Adică, ce naiba… cît ia Iris pentru o cîntare? De la 5000 de euro în sus, cu siguranţă. Cîte cîntări susţinea trupa anual? Nu cred că sunt săraci.
În condiţiile în care banii sunt alocaţi din vistieria Casei de Asigurări de Sănătate, la care cu toţii cotizăm lunar cu un procent bunicel, iar atunci cînd ne îmbolnăvim şi ne trebuie medicamente, compensaţia de la stat seamănă cu o glumă proastă, nu văd de ce nu m-aş indigna pentru cei 80000 de euro.
De ce nu s-a făcut o chetă printre artiştii noştri? De ce nu un concert pentru strîngere de fonduri? De ce zi de zi, oameni ce au nevoie de sume mult mai mici pentru operaţii în afara ţării, nu primesc niciun sfanţ de la Minister? Cîţi români nu mor cîte un pic în fiecare zi, din cauza lipsei banilor necesari pentru tratarea bolilor de care suferă? Hai să vă arăt ceva:

sorinel-sms1

Suma de care are nevoie copilul ăsta este jumate din cît plăteşte Ministerul pentru transplantul rockerului. Cîţi lei va primi Sorinel de la acelaşi minister?

Astfel, desi copilul este luat in evidente si Casa de asigurari de sanatate suporta o parte din suma mai sunt necesari aproximativ 20 de milioane de lei. Dupa 3 luni se impune efecutarea unui implant auditiv pentru recuperarea auzului, operatie ce se ridica la 40.000 Eur.

E ceva, dar nu suficient.

Aşa că, băi Bazac. Ia pune tu mîna de-ţi vinde maşinuţa şi fă gesturi de caritate pe banii tăi, nu pe banii prostimii, da? Crezi cumva că fanii trupei Iris vor vota în grup cu voi, partidele ce formau Guvernul cînd Cristi era bolnav şi voi l-aţi ajutat? Ia, hai, viteză la talcioc cu troşcaleta italiană cu bidiviu pe capotă. Da?


Răspunsuri

  1. problema nu e ca minculescu primeste bani de la cass pentru a-si realiza operatia/ tratamentul – in definitiv si el este asigurat in sistem (probabil). problema e rapiditatea cu care s-a intervenit pentru el, caci este vedeta…. si declaratiile cu care au iesit reprezentatii statului la inaintare 😦

  2. Clau,
    corect. Unde naiba e egalitatea aia de şanse -utopică- între drepturile cetăţeneşti? Uite exact treburile astea mă scot pe mine din minţi.

  3. Sper că te-a auzit ministrul – Ferrari. Oare cu cât şi-o fi vândut maşina? :))))

    Sper ca pe atunci când Sorinel va învăţa să scrie şi să citească îţi va putea mulţumi, fără contribuţia CJAS-urilor lui peşte, care nu au bani pentru aşa ceva.

  4. […] 2. Simona Ionescu şi Isabelle, Mordechai şi Ionuţu au dus şi ele strigătul de ajutor mai departe. […]

  5. salve Ionu!
    Hai sa dam arama pe fata: cate voturi si puncte procentuale aduce suma alocata pentru operatia copilului? Dar câtă imagine pozitiva aduce alocarea sumelor respective pentru Minculescu? Mai are rost să comentăm?
    A fost o decizie matematică, oportunistă, a unui alt cretin ajuns în fruntea Sănătăţii. Cretin care a oprit construcţia de psitale noi, in toata tara, ca sa vada daca sunt oportune (printre ele si la Brasov). Trebuie sa se renegociere contractele, şpăgile, comisionale, cât la partid, cât la Ferrari acasă. Aşa că, despre ce vorbim???

  6. Crina,
    dacă Ferrari nu i-a răspuns încă oficial (dacă da, mea culpa, mi-o fi scăpat mie) medicului Chirculescu, eu la ce să mă aştept?

    Sper ca totul să iasă bine cu Sorinel.

  7. Servus Ionut…
    pina la urma nu as avea nimic impotriva sa fie ajutate personalitatile neamului… ca principiu… citi artisti traiesc in mizerie, citi scriitori nu au dupa ce bea apa, citi actori nu au murit de boli pe care nu au reusit sa si le trateze? este insa strigator la cer sa se faca aceasta triere dupa… gradul de audienta al stirii! daca nu ar fi fost asa tratarea lui Cristi Minculescu ar fi fost ceva firesc si fara tam-tam. si sigur statul ar fi avut bani si pentru rezolvarea a sute de cazuri de genul celui al lui Sorin… dar la noi lucrurile nu sunt firesti si cineva inca se mai crede Dumnezeu sa aleaga: X va fi salvat, Y nu, fiindca daca-l salvam pe X dă bine, de Y oricum nu aude nimeni! Sa dea Domnul ca acest rationament sa fie fals…
    Mi-e insa că revolta noastra e inca prea marunta si fara efect pentru a fi sesizata din viteza unui Ferrari sau Bugatti.
    Cele bune!

  8. Sebastian,
    asta spuneam şi eu.. 😦

  9. Flavius,
    da, poate că încă blogurile n-au suficientă putere. Oamenii uită repede micile mari războaie pe care le duc uneori în virtual. Pentru că la fel ca şi în presă, setea de nou este mereu mare.
    Nu ştiu de ce, dar tot televizorul este încă în fruntea mijloacelor deformatoare de opinie, prin formarea opiniilor, culmea. Opriţi-mă dacă sar calul. 🙂


Lasă un comentariu

Categorii