Publicat de: ionutu | martie 5, 2009

Eu, discriminatul

Într-una din zile o să mă apuc serios de un research cu privire la sărbătorirea zilei de 8 martie pe diferite coordonate ale planetei Pămînt, numite în manualele de geografie şi ţări/continente.

Ce ştiu acum? Ştiu că am o oarecare apreciere din partea publicului feminin, cetitoriu fidel de cronică banală, a unei vieţi banale, care este aşa, căci altfel s-ar fi numit şi blogul ăsta moca, altfel. Deci mulţumim lui nenea WordPress că ne permite calea de comunicare, noi scriitorii-cetitori, cu voi cetitorii sau cetitorii-scriitori.

Ce ştiu acum despre 8 martie? Ştiu că vine după 1 martie (zi de dat mărţişoare la femei şi fete), care la rîndul ei această zi vine după 14 februarie (sau Valentine’s Day – bine eu nu celebrez şi această sărbătoare păgînă – ), care la rîndul ei vine ante 24 februarie (Dragobetele romînesc, adică nemesisul lui Valentin cel sfînt al americanilor). Toate, prilej de cheltuit bani, de către noi, bărbaţii. Ok, poate cu ocazia sărbătorilor dragostei din luna februarie cheltuiţi şi voi (doamnelor şi domnişoarelor), bani inutil pre fundurile noastre (adică noi, ingraţii şi nerecunoscătorii, insensibilii şi băutorii de bere). Admit această ipoteză. Dar….luna martie este clar a femeilor (cel puţin din cîte ştiu, în România).

Şi acum ajung din nou la ziua de 8 martie. Cu privire la care eu sunt în primul rînd confuz. Este vorba de Ziua Femeii? Sau Ziua Mamei? Ideea de bază este oricum următoarea: nu cred că are prea mare importanţă, pentru că oricum toată lumea merge pe prima variantă, adică ziua femeilor. Aici apare şi situaţia discriminatorie faţă de mine şi toţi masculii alfa, fără de care omenirea, aşa cum o ştim, nu ar fiinţa. Anual, în întreprinderea la care prestez, femeili primesc zi liberă cu ocazia asta, primă în bani sau bonuri de consum, cadou di la sindicat. Cumulat, flori şi mărţişoare de la toată „pulimea” care intră sau iese din întreprindere. Dacă îndrăzneşti să aduci în discuţie, chiar şi un firav totuşi, măi fetelor, nu e cam de porc din partea voastră ca voi să beneficiaţi de atîtea, iar noi să nu, pe motiv că n-avem ţîţe şi menstruaţie….nu e niţel discriminatoriu?, te trezeşti imediat cu un scarlett letter cît toate zilele cusut în frunte, nu pe piept, şi eşti scuipat de nu te spală nicio apă, pînă nu trece 8 martie.

Ce nu pot să suport? Argumentul mereu invocat pe nedrept, cum că ziua bărbatului, ar fi în fiecare zi. Haidi bre!! De-ar fi aşa, voi n-aţi fi nici acum emancipate şi n-aţi îndrăzni să purtaţi pantaloni, element vestimentar tipic modei masculine, aţi sta şi acum în case, gospodine bune iar noi, precum neanderthalii, am vîna pentru voi şi copii. Caz în care, nici măcar atunci, n-am beneficia de o zi a bărbatului, pentru că e clar, vînătoarea este o îndeletnicire periculoasă, dacă nu chiar mortală.

Ce îmi plăcea? Conceptul de Zi a Mamei, cînd fiind băiet, păduri cutreieram şi pe la cor repetam, ca să-i dau mamei ghiocei culeşi de mine şi cînticel cîntat de mine şi restul clasei a IV a F, de la şcoala generală.

Ce îmi place? Bucuria sinceră din ochii voştri (ai femeilor) atunci cînd vă surprindem cu o floare, un mărţişor, un gînd bun.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Reclame

Responses

 1. :))

 2. discriminatul lui tata 😛
  lasa ca e frumos asa cu sarbatorile 🙂

 3. totul ca totul, da’ de ce trebuie sa fie pamflet? ti-e frica sa nu te prinda gagicile la cotitura?? 😛

 4. Eu pe unde am lucrat n-am avut privilegii de-astea cu zi libera de 8 martie… da’ nici 14 si 24 februarie nu le sarbatoresc!
  Si nici nu plang si nici nu sufar daca nu primesc nimic de 1/8 martie… 😀 … macar frati-miu imi da un martisor 😆
  Referitor la ultima parte a pamfletului, si noi si voi suntem un rau necesar! 😛

 5. Ada,
  aşa da! 😉
  clau p,
  da’ de ce nu? 😀
  sabin,
  dacă zici tu..

 6. Ioane, e si ziua femeii si a mamei, pt ca teoretic fiecare femeie poate deveni si mama.
  BTW, SIC ca noi avem zi si ca voi trebuie sa cheltuiti bani pt noi. SIC ca voi n-aveti zi si chiar de ati avea zi tot voi ati chletui bani. 😛

 7. valive,
  I can live with that, after all. 🙂

 8. Stiu, dar iti faceam in ciuda. 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: