Publicat de: ionutu | martie 10, 2009

Don Farfui, familia.

Un lucru să fie clar: domnul Farfui este incomplet fără „don”-ul dinaintea lui Farfui. Deci don. Nu dom’, nici domn’. Asta ca să fie clar.

Personajul nostru epopeic a fost plecat în vacanţă la băi. Ştiu. Vă întrebaţi stupefiaţi cu toţii, cum adică în vacanţă, în perioada asta. Nici eu nu ştiu. Cert este că în fiecare an, don Farfui lasă totul baltă între februarie şi martie şi pleacă în „vacanţă”. Cineva trebuie să rămînă baza blocului, în lunile de vară cînd toţi plecăm la mare, nu? Aşa că nu mai rîdeţi ingraţilor, de sacrificiul acestui om.

Am rămas dator cu o descriere mai detaliată a acestui epopeic personaj, atît de popular şi de des întîlnit în societatea noastră. Aşadar, don Farfui şi familia sa.

Cum bine a observat cineva, Madam Farfui a fost croitoreasă, inclusiv pe vremea lui Ceaşcă. Cosea prost spre acceptabil modele extrase din Burde ferfeniţite, Neckermann şi Otto, paginile de mode. Stătea mult pe fereastră şi era mereu informată despre cine cu cine, unde şi ce. Iar la ei în apartament mirosea mereu a bucătărie în funcţiune şi aveau spray-uri Rexona şi Fa, goale, pe noptiere şi în vitrina cu “cristaluri”. Sarmalele sunt felul ei preferat de mîncare, mirosul de varză murată şi sarmale fiind bine impregnat în casa scării, pe palierul unde este apartamentul lor de trei camere, semidecomandat, confort I (unu). I (unu) pentru că are linoleum imitaţie parchet în dormitoare şi sufragerie, imitaţie de granit în bucătărie, hol şi cele două băi.

Cei 4 copii ai lui don Farfui sunt aproape la casele lor, venirea lor pe lume petrecîndu-se astfel: primul lor copil, Floris, este rodul dragostei lor, este ăl mare, i se spune Nenea, că aşa a decretat don Farfui cînd sătul de bătut la ţînci, l-a numit secundul său pe Floris, acesta dovedind un real talent în a împărţi dreptatea între cei mici folosind pumnii. Care sunt uriaşi, n-aţi vrea să faceţi cunoştinţă cu ei. Fiind mereu cel mai slab elev, a încheiat rapid în clasa a IV a socotelile cu şcoala, dedicîndu-se studiului artei „ninjea”, azi fiind un bodyguard temut în micuţul său orăşel de provincie. Îl găsiţi aici, internetul dovedindu-se încă o dată, o reală mană cerească a zilelor noastre (să NU citiţi comentariile de sub filmuleţ).

Angelica este fiica lor dragă, singura fată dintre cei 4 copii, de altfel. În ’94, toţi vecinii mureau de ciudă pentru că în fiecare seară, Angelica era adusă acasă numai în maşini străine, de arabi şi turci, desigur, veniţi în România cu afaceri: blugi, cafea, ţigări, oi, capre, şamd. Este stabilită de mai mulţi ani în America, de unde anual trimite acasă cadouri precum: tricouri, pixuri, brichete, toate brănduite cu locurile pe unde lucrează, fiind o „cameristă” desăvărşită.

Ciprian, este regizorul videoclipului în care protagonist este Floris. L-aţi văzut mai sus. Ciprian este un om al butoanelor: dă-i orice are butoane şi el se descurcă. Lucrează şi la Centrala de la Cernavodă unde treaba lui este să păzească tabloul de comandă în eventualitatea unor posibile avarii. Are dioptrii foarte mari, poartă ochelari pentru miopie, dar el de fapt este hipermetrop. Nu mă întrebaţi de ce. Nu ştiu.

Gili 2 este mezinul familiei. El trebuia să nu se întîmple. Locuieşte încă în casa părintească, repetă de vreo doi ani ultimul an de Politehnică, n-are un loc de muncă, n-are nici gagică, şi se mîndreşte cu faptul că „l-a făcut” pe Florentino Azzari din Love in the time of cholera, deoarece el are mai multe labe la activ decît femei pe care le-a avut eroul peliculei hollywood-iene, adică vreo 600 şi ceva. Vedeţi şi voi filmul, este preferatul lui Gili 2.

În linii mari, cam asta e familia lui don Farfui.

– va urma –

Reclame

Responses

  1. Nici nu stii cat de fericita am fost cand am intrat si am vazut un nou episod din Don Farfui.Adevarul e ca mi-a lipsit.
    Si tot citind, uitasem cum o cheama pe sotie…nu stiu de ce dar am o presimtire ca Smaranda e numele distinsei…:)
    Ce n-am inteles e de ce Gili 2?

  2. Aşa e, Smaranda e numele distinsei doamne Farfui.
    Gili 2 vine de la numele naşului său de botez, Angelo, cunoscut de noi şi sub numele de Gil, cumnatul bun la toate al lui don Farfui.

  3. Aha. A gandit-o ceva nasu’ :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: