Publicat de: ionutu | martie 13, 2009

Editorial.

Mie îmi place slănina cu ceapă. Vara, şi cu roşii proaspete şi ardei gras. Slănina este o mîncare, mă rog, un aliment cu care ne-am obişnuit cu toţii ca fiind unul al nostru, tradiţional, 200% românesc. La fel ca şi sarmalele. Şi Chicken McNuggets.

Cum spuneam, dacă este să vorbim despre identitate naţională, brand naţional, o putem face cu mîndrie. În România, avem cu ce. Şi în Braşov, grămadă. Avem, în primul rînd, politicieni, oameni de bine ce-şi sacrifică din timpul şi energia lor, o generoasă parte din acestea, pe altarul servirii patriei şi intereselor electoratului. Ei sunt cei ce ne păstoresc, ei sunt tătucii noştri, sunt cei după care suspinăm cînd sunt în opoziţie, cei pe care-i înjurăm cînd sunt la putere. Într-un fel, sunt ca echipa naţională de fotbal: avem o generaţie de aur, care a murit prin închisori reci comuniste sau mai apoi, de inimă rea că se produsese schimbarea, dar nu se schimbase nimic; după generaţia de aur, au venit succesorii, adică feseniştii, rezervele frustrate ale erei roşii. Numai fiţe şi talente, mici, infimi, în faţa marilor puteri ale Europei, cam ca Bănel pe lîngă Roberto Carlos. Hmmm..nu mai rîdeţi măi animalelor! Că acum chem Valea Jiului, măi dragă!

Mărţişorul, şi sărbătorirea lui, reprezintă clar o teză naţională. O teză demnă de un întreg discurs politic. Adresat cui? Lui misoginul de Năstase?

via Moshe & Mordechai (cu menţiunea că aşa ceva nu trebuie ratat):

După ce aţi văzut cine ne conduce şi ce probleme de importanţă naţională se dezbat la parlament, cred că e inutil să vă mai reamintesc cine e duduia, ce învîrte, cum a ajuns acolo, cine a votat-o. Cine a votat-o, va alege cu siguranţă şi europarlamentarii „succesuri”. Pentru că tot ei, au ales şi Prigoană, şi Hrebenciuc, şi Năstase, şi Iliescu, şi Boc, şi toooot aşa. Pentru că poporul ăsta e masochist şi nu se mai satură să fie călcat în picioare de toţi siniştrii. Am uitat-o pe Udrea.

Reclame

Responses

  1. vere, de aia nu dam noi inainte, ca avem politicieni din astia.

  2. raison, vere. 😦

  3. mi-ai facut pofta de slanina cu ceapa 😀 si sunt la curaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))

  4. păi poţi să mănînci o porţie, cu condiţia să nu bagi nimic azi. 😉

  5. A ascultat-o cineva oare? Era prea liniste acolo. Poate era singura in sala.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: