Publicat de: ionutu | martie 23, 2009

Mic tratat despre pitzipoance.

Ştim cu toţii ce este o pitzipoancă. Bătrînii foloseau cuvîntul pentru a caracteriza tinerele domnişoare naive ce-şi disimulau prostia vîrstei arborînd atitudini de fete mai în vîrstă, veşminte nepotrivite vîrstei lor.

În zilele noastre, pitzipoanca este o făptură întîlnită la tot pasul. De fapt aproape toate Lolitele trecute de 12-13 ani sunt candidate perfecte la această clasificare, să-i spunem pretenţios, socială. Arhetipul pitzipoancei apare în România anilor 2000, cînd explozia de talente şi modele demne de urmat, pusese stăpînire pe industria muzicală autohtonă. Discotecile începuseră încet, încet să se metamorfozeze în cluburi, cu precădere cele din Bucureşti şi Constanţa. Care apropos, este locul de unde manelele şi-au început lungul drum spre a înrobi ţărişoara. Odată cu manelele şi cluburile, au apărut şi băieţii de elită şi prinţesele. Ulterior, prinţesele de cartier, au renunţat la pierdutul vremii prin scări de bloc şi discoteci soioase, şi au trecut pe house.
Era o vreme cînd aproape orice tînăr, întrebat fiind ce muzică ascultă, răspundea fără să stea prea mult pe gînduri: house şi manele. Ceea ce este cel puţin ciudat, este faptul că nimeni nu ştie cu exactitate cînd s-a petrecut această ciudată asociere. Se ştie bine că orice cocalar avea o pasiune în a lua la încins orice rocker, houser sau punker ce trecea prin faţa blocului de reşedinţă. Tind totuşi să cred, că Dj. Aligator şi fluierele de arbitru au fost cheia de boltă în definirea acestei statornice relaţii, azi cunoscută sub denumirea de cocalar-emo, sau minimalist.

Dar să revenim la pitzipoance. Aş putea scrie un roman întreg despre aceste fiinţe. Sunt un subiect ofertant al zilelor noastre, peste tot unde ai arunca privirea riscînd să dai de vreuna. Să zicem că te afli într-o cafenea, bar, pub. N-are importanţă. Ele se află acolo. Acuma cu toţii ştim că lumea de regulă, într-o cafenea, stă aşezată la mese. Ei, cînd pitzipoanca se duce la tauletă, aici voiam să ajung. O să observaţi că pitzi nu merge niciodată singură la locul facerii. Întotdeauna însoţită de o altă pitzi, întotdeauna arcuite de spate, pentru a scoate în evidenţă sînii şi a-şi undui astfel mai abitir posterioarele. De ce fac asta? Pentru a culege impresiile..celor din jur. Pentru a fi văzute, admirate, de toţi cei din încăpere. V-am spus că le este şi uşor, dat fiind că dacă toată lumea stă la mese, ele vor atrage atenţia doar prin prisma faptului că se deplasează.

Apoi urmează momentul cînd ies de la budă. Din nou, aceeaşi paradă lentă, spre a putea fi admirate de absolut toată lumea din locaţie.
Eu nu înţeleg treaba asta. De pildă noi, bărbaţii, cînd ne pişăm pe noi, pur şi simplu ne deplasăm pînă la budă. Repede. Fără alte mişcări inutile.

Cam atît pentru azi. Revin curînd cu un alt topic: pitzi la şcoală (liceu, facultate, nu contează).

Offtopic: am activat moderarea comentariilor. Ştiu, obişnuiam să fiu împotriva acestei măsuri, dar am fost nevoit pentru a putea combate anumite elemente huliganistice şi rău intenţionate. Cînd lucrurile se vor linişti, promit să dezactivez această opţiune de cenzură.

Reclame

Responses

 1. Astept cu interes noile povesti cu pitipoance… 😛
  Din partea mea e ok cu moderarea. 🙂
  Zi faina!

 2. haha, ti-ai gasit subiect 😀

 3. Ada,
  ok, mă bucur că nu te deranjează moderarea. Stai pe aproape, pitzi sunt un subiect ofertant, repet.

 4. clau,
  de ce nu? 😀

 5. Îs tare curios ce-o făcut omul cu părul roşu de a trebuit s-o dai în moderări. Că lucruri rele despre dânsul, în afara sferei blogăristice am auzit destule.

 6. Ovidiu,
  păi era momentul să facă tîmpenii şi în interiorul sferei.. 😀 Citeşte penultimul comentariu de la articolul meu anterior, unde tipul, pedist declarat, se dă drept penelist şi mă acuză pe mine de trădare şi dezicere ruşinoasă. De parcă ar fi o ruşine să fi făcut parte acum cîtva timp dintr-o structură de tineret. Furia şi frustrarea lui e şi mai mare, dat fiind faptul că el n-a avut competenţele necesare să acceadă la o funcţie similară la el în partid. Consider însă acest aspect al vieţii mele, încheiat de multă vreme. Suprapus peste toate aceste lucruri, tipul este şi certat la cuţite cu gramatica limbii române..fapt ce-i sporeşte şi mai abitir frustrarea.. vezi-i deci, blogul, ca să te convingi (o să-ţi dai repede seama ce e copiat şi ce e de la el). 😀

 7. ionule, da’ ceti veni cu non-subiectul asta? Auzi, pitzi! Nu te pasioneaza si ritualul de imperechere la paramecii euglenici?

  Cat despre omul portocaliu… eu stiu ca lipsa de feedback e distructiva. Daca nu-l bagai in seama, pleca singur. Asa, l-ai legitimat. Nu stiu WordPress, dar Blogger are optiunea administratorului de a sterge comentarii dupa bunul plac. N-ai buton Delete la computer??

 8. Cetăţene,
  povestea acestui articol este următoarea: aflîndu-ne, eu şi cu Dora mea, la un Cico într-un bar din sat, am fost uimiţi să vedem perindarea atîtor piţipoance pe lîngă noi, înspre budă. De la o vreme, nu plimbatul lor pe lîngă noi devenise enervant, întrucît nu erau de vină ele ci proasta amplasare a mesei la care fuseserăm aşezaţi, ci culesul de impresii before şi after folosirea tauletei, fiind de-a dreptul insuportabil.
  Omul portocaliu? Trebuia pus la punct într-un fel sau altul. Tura viitoare fii sigur că voi urma sfatul tău. 😉

 9. Servus Ionuţ…
  Piţipoance… cocalari… manelisti… ni se cam coloră blogosfera 🙂 Doar-doar o pune si pe eleei ochii vreun făcător de pagină trei sau cinci…
  Numai bine!

 10. Flavius,
  pe lîngă asta, eu mă gîndesc cu groază că indivizii şi individele astea au drept de vot.. dar au oare discernămînt?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: