Publicat de: ionutu | martie 27, 2009

Atacul ţîţelor, ora Pămîntului şi altele.

Cînd eram mic îmi plăcea foarte mult să merg la gară. De cîte ori aveam ocazia, fie că plecam din oraş sau mergeam să conduc/întîmpin pe cineva, eram primul care era gata! De ce, o să mă întrebaţi.. să fie trenurile şi fascinaţia pe care o pot crea ele, să fie tabela de sosiri-plecări care se actualiza mecanic din timp în timp, sau diversitatea street-food-ului din vechiul bazar de lîngă gara Braşov (braşovenii trebuie să-şi aducă aminte). Despre astea e vorba, dar pe lîngă toate aceste atracţii se mai numără şi chioşcurile cu reviste deocheate afişate ca rufele unei gospodine pe sîrmă la uscat.

Numai la gară puteai vedea reviste nemţeşti sau olandeze aduse de afară, şi vîndute aici, pe tarabele noastre. Reviste cu femei goale, viu colorate, cu sînii la vedere, integrame, ziare, rebusuri. Foarte puţine ziare romîneşti ale acelor ani (anii ’90), afişau imagini explicite cu nuduri feminine. Fata de la pagina 5 era, dacă era, destul de îmbrăcată, nu existau Mama Natură, Simona Senzual, Eva Kent, sau alte găini în curul gol, cum sunt acum pe toate gardurile. Poate singura publicaţie mai deocheată era Infractoarea, un fel de străbunic al ştirilor de la ora 5, citit de regulă de oamenii mari, ce călătoreau singuri, cu trenul. Că oamenii mari ce călătoreau cu copii după ei, făceau integrame sau fumau pe culoarul trenului.

Azi, oriunde ai întoarce privirea, dai de ţîţe: că iei un ziar, că te uiţi la un matinal, că eşti pe net, de peste tot te atacă ele, ŢÎŢELE. Acuma nu că nu mi-ar face plăcere, eu fiind un mare iubitor şi admirator de sîni, dar mai mare e plăcerea de a vedea un sîn pe jumătate acoperit, sau încorsetat de o bluză stretch pe a cărei ţesătură, la orice schimbare de temperatură, timizi, apar „năstureii”, mici reacţii organice ce fac femeia să se acopere mai bine. Prefer mai degrabă misterul, transparenţei totale a publicaţiilor din prezent.

***

Cică mîine seară e ora Pămîntului. Sărbătoare cu mare însemnătate pentru activiştii eco. Parcă v-am mai spus odată ce opinie am eu despre ciumpalacii ăştia: sunt cei mai mari ipocriţi, ever. Pe lîngă faptul că sunt ipocriţi, mai sunt şi proşti. Vezi: activiştii Greenpeace ce vandalizează SUV-urile, dar nu au nimic împotriva restului maşinilor.
Bine, n-or fi toţi la fel, sunt excepţii şi printre ei. Un bun exemplu ar fi Bucurenci, cu al său MaiMultVerde. Aplaud acţiunile lor.
Dar ca să revin la Ora Pămîntului. La noi în ţărişoară e cam cu şchepsis: cică în semn că „nouă ne pasă” se vor stinge toate luminile vreme de o oră. Foarte frumos! Însă, suprapus cu asta, la noi se întîmplă şi meciul României contra Serbiei. Ce-i de făcut? Cîte televiziuni vor întrerupe emisia ca să celebreze astfel Ora Pămîntului? Rămîne de văzut..
Eu unul voi stinge toate becurile din casă şi voi lăsa aprins doar televizorul. Să văd şi io meciu’…ca tot rumînu’… 😀

Reclame

Responses

 1. Eu o să sting doar becurile din camerele în care n-o să stau în ora aia. Fac şi economie, sunt şi „eco“(nu Emo)!

 2. @Dani
  bine faci! 😉

 3. Neata!
  In primul rand si tie felicitari ca de la promovata la promovat! 🙂
  In al doilea rand, n-o sa vorbesc de tate, ca ma apuca nervii si mult timp n-o sa-mi schimb parerea…!
  Eu o sa sting lumina si ma duc in piata constitutiei, cica e comcert Sistem unplugged, sa vedem ce-o fi… sper sa ma intorc acasa cu tot cu telefon, chei, bani, acte… 😀 (vezi daca nu sunt microbista?!) Pe ai mei nu cred ca-i pot obliga sa stinga tot, cred ca teveul va ramane si la noi aprins.

 4. Dar noi, cei născuţi în 60?
  Când prindeam câte-o revistă, se îndulcea la ea toată şcoala, după care o lungă perioadă rememoram imaginile care ne-au căzut cu tronc!…
  Mă tem că azi, din pricina excesului de… erotism (să-i zicem), vom ajunge să privim femeile cu stimă!

 5. Ada,
  asta e România porno a zilelor noastre.. 🙂

 6. Vania,
  hei tramvai…cu etaj şi tras de cai…minijup foarte scurt şi strîns pe trup! 😀
  Cu siguranţă şi generaţia voastră a avut părţile ei frumoase. Şi eu, născut în ’85 fiind, îmi amintesc cum ne bufnea rîsul în clasa a VII a la anatomie cînd vedem reprezentate organele reproductive ale omului..
  Şi da, vom ajunge să privim cu stimă femeile. Îmbrăcate, aş completa eu. 😉

 7. si invazia prostului gust, a lipsei de bun’simt, a ignorantei, a golaniilor, a tupeului dus la extrem si multor altor fenomene din aceeasi categorie

 8. [aici ai avut un link; nu mai e.. 😀 ]

 9. Dragoş,
  şi ele, şi ele.

 10. Aşa m-am gândit şi eu.
  Sigur că e tipic românesc, şi sătul şi cu slănina-n pod.
  Na, nu puteau să contramandeze Ziua Pământului. Dar puteau să fie solidari cu microbiştii sau cu patrioţii.
  Despre prima parte a postării, numai tăcere.
  Eu dormeam cu o ilustrată care-l înfăţişa pe James Dean sub pernă. Eh! Ce vremuri!

 11. […] · Nu există comentarii Inspirată de o postare a lui Ionuţu, vi-l prezint pe tânărul pe care l-am iubit cu înfocare, platonic, evident, în adolescenţa […]

 12. Gabriela,
  şi eu o visam pe Anca Ţurcaşiu. 😀 Pe vremea cînd prezenta Ba da, Ba nu. 😀 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: