Publicat de: ionutu | aprilie 3, 2009

Hai să numărăm gropile.

Update: primele poze, aici.

Braşovul este un oraş mic, relativ uşor de străbătut cu piciorul de la un capăt la altul, în cca. 2 ore, dacă o iei pe străzile principale şi nici nu te grăbeşti.
Cu toate astea, stau şi mă întreb de ce dacă nu avem un oraş foarte mare, încă mai avem gropi, pe alocuri chiar cratere, în asfaltul plătit destul de scump principalelor firme ce activează în domeniu (folosiţi cu încredere Google, cuvinte cheie v-am dat destule, nu mai intru în amănunt). Asta fără îndoială că e treaba primăriei.
Consilierul local liberal Adrian Atomei, o să-i zic simplu, Ingineru’ (pe sistemul inovator al lui Ciutacu vis-a-vis de Sorin Oprescu, adică, Doctoru’) va demara vreme de vreo două săptămîni o acţiune de numărare a gropilor din frumosul nostru oraş. Nu fac niciun secret din faptul că Ingineru’ mi-e prieten, din faptul că ne ştim de cîţiva ani, şi că de ce nu, mi-ar face plăcere să ajungă să candideze la următoarele alegeri locale, ca un adversar redutabil al actualului primar.
Aşadar, prieteni dragi, mai cu seamă cei ce locuiţi în Braşov, dacă deţineţi un telefon mobil cu cameră foto, sau un aparat foto, nu vă sfiiţi s-o imortalizaţi şi s-o trimeteţi apoi la una din adresele: ionutu.wordpress@gmail.com sau adrian_atomei@yahoo.com

Pozele cu cele mai „adevărate” cratere vor constitui conţinutul unui inedit album al craterelor artificiale braşovene, gropi plătite din buzunarul nostru, evident.

Paradoxal, tocmai ce grupul plictisiţilor consilieri locali democrat-liberali, majoritari la Consiliul Local Braşov, au aprobat o refinanţare (că dacă Boc ne îndatorează la FMI, Scripcaru de ce n-ar face-o la BERD) a creditului la BERD, tocmai pentru asfaltări. Va fi interesant care dintre străzile Nicolae Bălcescu, Iorga, Calea Bucureşti, etc. vor mai revedea şi anul acesta scumpul covor asfaltic portocaliu, pe lîngă cele pentru care s-a făcut refinanţarea.

Reclame

Responses

 1. Uite ce, neutru, impartial, deontolog si ce o mai fi:

  CITAT „tocmai ce grupul plictisiţilor consilieri locali democrat-liberali, majoritari la Consiliul Local Braşov, au aprobat o refinanţare (că dacă Boc ne îndatorează la FMI, Scripcaru de ce n-ar face-o la BERD) a creditului la BERD, tocmai pentru asfaltări.” INCHIS CITAT – pai, plictisiti la CJ sunt si national-liberalii. Nu? Drumuri se fac pe imprumut si acolo, si e foarte bine, si la CL si la CJ dar… hai sa numaram si craterele dintre Vulcan si Codlea (si-s si alte exemple muuult mai /ne/fericite)

  Concluzie> la romanica, asfaltul e prea scump indiferent de culoare, portocaliul Butuzei, galbenul cui o fi sau rosul umbrarescului…

 2. păi pot să te contrazic? Se poate să ai dreptate.

 3. Eu nu înţeleg de ce naiba nu ţine asfaltul ăsta mai mult de o iarnă! Ce dracu tot bagă în el? Sau poate că nu bagă?

  În fine, mişcarea asta cu număratul gropilor a mai fost folosită şi pe vremea lui Ghişe. Miroase a campanie electorală.

 4. va salut
  sa va uitati pe strada Postavaru cum arata. e o staraduta mica dar cu un trafic foarte aglomerat, e plin de gropi si nu se poate circula cu mai mult de 10-15km/h ca iti rupi masina in doua si mai sunt si canalele care s-au infundat in asfalt de nu le vezi „fundul” asa le stiu de prin 1995. am mai inteles anu trecut cand s-a „reabilitat” strada Postavarului dintre strazile Michail Weiss si Diaconu Coresi. se spunea atunci ca o sa se repare toata strada Postavaru pana jos la Prefectura, ceea ce nu s-a intamplat.
  pe strada Anton Pan am inteles ca acum un an sau doi s-a asfaltat complet. din cate am inteles de la locatarii de pe aceasta strada, ca asa scrie pe foile de la primarie dar in realitate este doar pe jumatate asfaltata si canalele nu s-au ridicat si mai nou e plina de gropi.
  acestea sunt doar doua stradute din orasul nostru plin de gropi care circul mai des si arata ca dupa un razboi.daca mai gasesc strazi sau stradute ca aceste doua am sa va anunt.
  sunt curios care e faza cu strada Anton Pan daca la primarie apare ca strada amenajata complet sau nu.

  alphadog on April 5th, 2009 12:40 pm

  Eu nu înţeleg de ce naiba nu ţine asfaltul ăsta mai mult de o iarnă! Ce dracu tot bagă în el? Sau poate că nu bagă?

  rasund la intrebarea ta
  daca s-ar pune asfalt bun, cum ar mai avea de lucru firmele de asfaltare
  asta gandesc eu

 5. Tavi,
  eu locuiesc, întîmplător, exact pe Postăvarului. Şi e aşa cum spui tu. Au venit vineri şi au astupat gropile cică. Îţi dai seama cum va arăta strada după ce i-or cădea şi plombele astea ieftine. Treaba e clară: locuitorii de pe strada Postăvarului nu merită asfalt, fie el şi de-ăla scump.
  Mai pe seară voi face un update pe acest post cu pozele primite pînă acum. 😉

 6. […] PS: Nu uitati de campania lui Ionutu… […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: