Publicat de: ionutu | mai 14, 2009

IPS, gîndacul imobiliar

Neam prost de felul său, rudă cu gîndacul de Colorado ce atacă culturile de cartofi ale patriei, IPS (adică, Înalt Prea Sfinţia sa) Tipografus, gîndacul mîncător de materie lemnoasă, a dat iama şi-n pădurile din jurul Braşovului.

Dacă însă ruda sa din Colorado, care de fapt nu ştim exact dacă vine sau nu din Colorado, este mai puţin nocivă, afectînd în lipsa unei intervenţii umane efectivele de cartofi pai de la McDonald’s, gîndacul imobiliar poate da gata în cîţiva ani, hectare întregi de pădure.
Dacă stăm să facem o paralelă ca la limba şi literatura română, între Ion şi George, Baiazid şi Mircea cel Bătrîn, Paşa Hasan şi Mihai Viteazul, Toma Alimoş vs. Manea slutul şi urîtul, Eminescu şi epigonii săi, şi să mai tot fie… ne este uşor să ne gîndim la un fapt: oare la Buruieneşti, au gîndacul IPS Tipografus? Pentru că pădurile astea din jurul nostru, au rezistat sute de ani fără să le devoreze vun soi de gîndac..

Brusc, pe drumul Poienii avem de-a face cu cartiere rezidenţiale de lux, în rezervaţia naturală Tîmpa se construiesc, deasemenea, mamuţi din fier-beton, pe Lempeş la fel, în Poiana Mică nu mai zic, şi cine ştie ce ne-au mai pregătit băieţii ăştia în laboratoarele lor obscure.

Una peste alta, eu zic ca specia de gîndac devoratoare de lemn apărută aşa, din senin, să fie rebotezată. Gîndacul de Buruieneşti. Aud şi alte propuneri?

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu fapte şi personaje reale este pur întîmplătoare.

Reclame

Responses

  1. Gindacus scatophagus dauritus, din familia Melteneanus, sub-specia Manelophilae. Calci pe el si te stergi.

  2. Pamflet o fi, cu personaje fictive, dar tot mă gândesc la ÎPS Laurenţiu, nu ştiu de ce…

  3. […] http://ionutu.haipa.ro/2009/05/14/ips-gindacul-imobiliar […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: