Publicat de: ionutu | iunie 11, 2009

Cumpăr pisică…

Duminică dimineaţă. Soarele bate cu putere deja în ferestrele tale, anunţînd o zi extrem de caldă. Vrăbiuţele îmblînzite de vecinul tău octogenar proaspăt divorţat, deci nu văduv, îşi revendică obişnuitul mic dejun compus din firimituri de pîine uitate pe masă la cina de aseară. Ciripitul lor obraznic te scoate din sărite şi începi să iei din ce în ce mai mult în calcul ipoteza unei pisici. Chiar dacă nu-ţi plac pisicile. Chiar dacă sunt egoiste şi sălbatice. Măcar aşa, împuţitele de vrăbii vor înţelege că trebuie să dispară. Dar dacă pisica va fi o proastă şi nu va vîna vrăbiuţele, preferînd alternativa iepurelui în sos Bechamel de la Whiskas? TE GÎNDEŞTI PREA MULT! E timpul să te dai jos din pat. Azi este o zi mare pentru tine. E zi de vot. Votezi europarlamentarii care vor reprezenta ţara la Bruxelles. Cel puţin ăsta e mesajul care te-a înnebunit în ultimele săptămîni.

Îţi bei cafeaua. Ea îşi bea Inka ei din cereale. Între timp, vecinul tău octogenar se întoarce acasă, trîntind cu zgomot poarta principală. A fost la vot. Ştie şi el că cei mai disciplinaţi alegători sunt pensionarii. E mîndru de chestia asta.
„De la vot?” îl întrebi din politeţe. „De la.” zice jovial. „Dar nu l-am văzut pe Iliescu (pe listă). Aşa că am votat şi cu pedeleu’ şi cu a’ mică a’ lui Băsescu. Mie de Gioană nu-mi prea place..!” continuă tot el, fireşte, neîntrebat. „Bună opţiune! Noi n-o să mergem azi la vot..adică nu ştiu dacă o să ajungem..!” îi răspunzi ca să-l întărîţi. „Aideţi domne! Nu mai fiţi iresponsabil! Mergeţi domnule la vot..! E datoria dumneavoastră, ca cetăţean..” continuă el, şi în timp ce se îndreaptă spre uşa sa pufnind şi dînd din cap, mai adaugă: ” tineret mîndria ţării..!”.
„Te bag şi eu în pizda mă-tii de boşorog securist!” îi zici în gînd iar cu glas tare îi zici „Duminică plăcută!”… „e uşor să vorbeşti la pensia ta..”. Ea, parcă simţind ce gîndeşti, îţi zice împăciuitoare: „Lasă-l mă, că oricum mai are o băşină şi se duce dracului.. are şi el dreptate.. hai şi noi la vot!”.
„Mai vedem noi..” îi zici, îndreptîndu-te spre baie.

Ziua trece pe nerăsuflate pe lîngă tine. Din păcate, nu mai ajungi la vot. Afli de la exitpoll-uri că prezenţa la urne a fost extrem de slabă. Toţi politicienii îşi reclamă victoria în urma scrutinului, asta dacă nu se acuză reciproc de fraudă. Zîmbeşti mîhnit, gîndindu-te că poate singurul mod de a-ţi prezenta respectul pentru moartea unora ca tine în decembrie ’89, este prin refuzul de a mai participa la vot. Refuzul de a mai vota pentru lichelele şi hienele politicii din România. Eşti mîndru de tine şi de faptul că faci parte dintre cei 80% care au ales ca şi tine, să nu meargă la urne. Te gîndeşti să-ţi iei dracului pisica aia. Cu ceva trebuie să începi să-ţi schimbi viaţa..

Reclame

Responses

  1. Pisica este o alegere fericită! Niciun biped fără pisoi!…

  2. niciun pisoi fără biped..! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: