Publicat de: ionutu | iunie 17, 2009

Cel mai iubit dintre pămînteni

Ziua începuse bine pentru el. Încă de dimineaţă, cînd nevasta sa mută dar care zîmbea frumos alături de el, îi pregătise un mic dejun copios, demn de un rege, aşa cum era el în casa sa. Un rege cam mojic dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că după ce înfulecă fără să respire ce avea sub nas, rîgîi zgomotos şi scăpă şi cîteva băşini. „Băşini prezidenţiale..” şi porni un hohot de rîs ce se termină într-o tuse tabacică însoţită de cîteva flegme. „Îţi spun eu Maria, ţara asta nu are nevoie de filozofi.. uită-te la asta mică a noastră.. nu ştie prea multe despre estetica urîtului, dar asta n-a împiedicat-o să ajungă ieuroparlamentară..” zise sorbind din ceaşca de cafea. ” O să-i trimitem pe toţi să pună umărul la construcţia canalului Bucureşti – Dunăre – Constanţa..” mai hăhăi în timp ce se îndrepta spre uşă.

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/demential/1948384e58d0a6[/trilu-audio]

„Să vină Nuţi şi Emil!” îi ordonă scurt secretarei după care îşi umplu ceaşca de cafea cu arămiul conţinut al unei sticle de Jack. „Băi, ia vedeţi cum faceţi, că vin azi în şedinţa voastră să punem lucrurile la punct, da? Şi mai uşor cu cheltuiala, că ne aflăm în recensiune, da? Şi ia spuneţi-mi voi acuma cît sunt eu de deştept..” tună cheliosul.
„Şefu’-dumneavoastră-nici-nu-trebuie-să-vorbiţi-ca-să-vă-impuneţi-punctul-de-vedere.” bîigui al doilea om în Stat, dar paradoxal denumit premier din franţuzescul le premier.
„Nu ai vrea tu să ne laşi puţin singuri, dragul meu? Eu şi Preşedintele avem de discutat ceva mai intim..” susură degrabă-ministresa de la turism.

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/murgugheorg/7574170a11d4d7[/trilu-audio]

„Să vină intelectualii, şi mai adu-mi nişte ghiaţă, te rog!” se auzi în receptor, secretara accesînd fişierul „Oamenii Preşedintelui – Cultură” de pe desktopul unui lcd de la Mac.
Rînd pe rînd, feţele cotidianului umplură anticamera cabinetului prezidenţial. „Băii, hai să mergem la una mică pe terasa palatului! Sorana, rezolvă şi tu cu uniforma aia militară a lui fiică-mea.. sună-l pe ăla de la Apărare, spune-i că aşa am zis eu! Hai Horia! Şi tu Andrei! Băi Sever, cu Cătălin ai mai vorbit?” hăhăi în timp ce se plimba printre intelectualii chemaţi de secretară.
„Cine mă face să rîd cel mai tare are un minister de la mine. Sau un post bun în diplomaţie. Învăţaţi şi voi de la Traian, ce naibii?” le zise omul celor aflaţi în faţa sa, cu paharele în mînă.

După ce mai ciocni cîteva pahare şi goliră cîteva sticle de Jack, îi anunţă că el trebuie să se retragă, că are emisiune labeunu, cu ăla, Naşu’.. să combată derbedeii şi tonomatele rău voitoare.

-va urma-

Desigur că acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Reclame

Responses

 1. Buna,
  Eu personal cu acest „pamflet”mi-am luat pastila de ris AMAR „early in the morning ” astept partea -II-
  Daca imi permiti o parere personala Romania astazi e 100% M.Preda si Caragiale.Citesti primul volum Morometi si seara vezi ecranizarea la TV-STIRII sau talk-show,citesti O noapte furtunoasa si seara surpriza vezi personajele TV.Uite ca sa argumentez un exemplu:
  copilul Niculae Moromete (e dureros ) dar il gasim in fiecare oras si in fiecare sat vrea sa invete dar nu are posibilitatea sau i se spune ca scoala nu il ajuta in viata…noroc ca au Google-ma indoiesc ca in sate AU INTERNET .
  Astept urmatoarele exemple….
  O zi mununata….

 2. Neaţa’ om bun din Cipru,

  aşa este, Caragiale şi Preda sunt eterni. Comedia şi umorul situaţiilor în care ne pun „actorii politici” este una, cum bine zici, amară.
  Cele bune!

 3. Chiar pamflet fiind textul, presupun că personajele sunt fictive, astfel că nu se va supăra nimeni…

 4. Hih! Atat de absurd incat pot crede ca e chiar adevarat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: