Publicat de: ionutu | august 18, 2009

Torrentul prostiei

Voi nu v-aţi săturat să tot citiţi aici şi pe multe alte bloguri numai chestii negative, numai critici, lamentări, nimic bun, nimic de bine legat despre orice în ţara asta?
Cum ar fi să găseşti pe bloguri numai articole vesele, pline de optimism, în care totul e roz, soarele răsare la 6.34 AM şi apune la 20.47 PM, traficul este aerisit, criza economică a trecut, încălzirea globală e doar o amintire despre un mit spart de ăia de la Mithbusters, şi tot aşa..
Aşa-i că v-aţi plictisi enorm şi v-aţi reîntoarce la niciodată plictisitorul Solitaire, sau la rezolvatul de rebusuri, integrame, sau mai nou Sudoku? Nicio şansă însă. În România totul merge pe dos. Asta pentru că se gîndeşte cu dosul cînd ar trebui să se gîndească totul cu cap şi cu capul. Că de aia Dumnezeu ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui, de unde conchidem că Dumnezeu are cap, nu e o formă de energie nucleară ce circulă cu de 7000 de ori viteza luminii prin timp şi spaţiu, care el de fapt universul ăsta, a fost creat printr-o explozie puternică, numită şi Big Bang. Da’ uite cum am deviat de la subiect, precum trenurile din România care lovesc ca nesimţitele maşinile şi microbuzele cu oameni nevinovaţi, aflate întîmplător pe şinele de tren atunci cînd bariera e lăsată jos. Şi dacă Dumnezeu are cap, înseamnă că are şi ţîţe, altfel femeile fiind tot creaţia Sa, după chipul şi asemănarea cui, să fii fost plămădite?

Sunt frustrat. Foarte frustrat. Mă chinui să înregistrez o amărîtă de asociaţie de cîteva săptămîni, lovindu-mă în plin de legislaţia şi birocraţia noastră cea de toate zilele, care seamănă mai degrabă cu un ghiveci de legume făcut de un bucătar bolnav de Alzheimer, decît cu un pachet de legi coerent, fără interpretări, cu norme de aplicare limpezi care să te ducă din punctul A în punctul B, fără alte portiţe, fără să te umileşti precum un bou, pe banii şi pe timpul tău.

Muncim degeaba era un slogan de acum cîţiva ani la o băutură carbogazoasă nelansată încă pe piaţă, care avea ca scop trezirea curiozităţii consumatorilor prin asaltarea cu astfel de slogane misterioase, şi care pe mine sincer ca şi manevră de marketing m-a dezamăgit cînd am aflat că totul se făcea doar pentru un banal suc Mountain Dew. Cîtă irosire..! mi-am zis. Sloganul ăsta însă în simplitatea lui reuşeşte să exprime eficient un mesaj despre starea de fapt a lucrurilor: oricît ne-am agita, oricît ne-am strădui, totul este degeaba. Pentru că nu putem munci noi, cît pot ei fura..

Mă mai gîndeam cu capul dintre umerii mei zilele astea că anume politicienii şi mediul politic românesc seamănă cu downloadat-ul de muzică, filme şi pornoşaguri, folosind torenţii. Adică.
Păi avem un program prin care putem downloada, utorrent, aici fiind practic puterea. Ca să poţi downloada mai bine, îţi trebuie o invitaţie pe un portal de torenţi, adică să intri într-un partid. Cînd ai intrat în portal cu acte în regulă şi te apuci de dat jos tot ce-ţi pofteşte inimioara, trebuie să ai grijă şi de restul comunităţii de useri; nu poţi să downloadezi cît e ziua de lungă şi apoi să dispari ca măgaru’n ceaţă, trebuie să laşi şi tu acolo, un seed pentru fiecare downloadare. Să ai o raţie pozitivă. Altfel, te banează adminul, nu? La fel şi-n politică: trebuie să furi cît poţi, dar să ai grijă şi de fraţii tăi negri, să cotizezi pe unde trebuie, ca să-ţi crească raţia, adică puterea şi credibilitatea internă. Dacă nu faci toate astea, eşti banat de organul central de partid, şi atunci, life sucks. Aţi auzit de Ridzi, nu? 😀

Aveţi dreptul să nu fiţi de acord cu mine, însă tare mă tem că am dreptate. Pînă la postări mai vesele şi optimiste (caz în care voi fi nevoit să închid acest blog), mă duc să mă mai bat un pic cu hăţişul birocratic şi limbajul de lemn, atît de bine împămîntenite pe aceste landoficioiase meleaguri.

Reclame

Responses

 1. Propuneam cândva ca, pe bloguri, 70% dintre postări să fie optimizante. Dar, cine să audă?

 2. Blogul tau a fost nominalizat pentru BLOGUL DE AUR aici http://gigelitatea.blogspot.com/
  Felicitari 🙂

 3. Vania,
  asta se va întîmpla cînd o să ieşi tu preşedinte. 😉

 4. Gigele,
  veşnică recunoştinţă.

 5. Mi-a placut teribil analogia mediului politic cu torentii; cam asa este. Bafta cu hârţoagele!

 6. Cătălin,
  mersi omule, o să am nevoie.. 😉

 7. mai mai dar ce asociatie faci ?ca sunt tare curioasa? si am inteles ca pt o asociatie iti trebuie multi bani ma pot baga si eu ?acum depinde de asociatie…..vreu sa ma implic

 8. Irina,
  nu acceptăm transexuali roşcaţi în asociaţia noastră. Du-te şi cîntă la altă masă, dacă nu te-ai prins încă de faptul că atunci cînd intri şi laşi comentarii sub diverse pseudonime, IP-ul îţi rămîne acelaşi. 😀

 9. esti penibil,vezi ca nu ai nimierit-ipul de primarie il are toata lumea,oricum se pare ca ai ceva personal cu baiatu,eu te-am rugat ceva si vad ca tu reactionezi cum nu ma asteptam,iti citeam blogul dar se pare ca ai o problema cred cu toata lumea si imi pun intrebarea daca nu cumva are dreptate.M-ai deceptionat printr-un mod grosolan.

 10. Irinucă (hai recunoaşte că te-ai gîndit la Irina Radu şi ţi-a ieşit Cazacu),
  înseamnă că ceva tot am nimerit, şi anume că lucrezi în primărie. Sau să înţeleg altfel că după logica ta, tot Braşovul are un singur IP, adică IP-ul primăriei. Eu ştiu că acolo la voi la partid cînd v-au spălat creierele şi v-au spus că toţi avem un singur tată, Supremul, poate că a fost cam nasol, dar în viaţa reală noi oamenii, avem şi alte opţiuni.
  Ştiu că eşti bolnav omule, salută-l şi pe Peter Pan din partea mea.

  Semnat Captain Hook cel Negru


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: