Publicat de: ionutu | august 31, 2009

Tănase Steel sau aventuri hardcore prin ţări străine

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/bogdan_gogo/61affdd7c40309[/trilu-audio]
Dacă tot s-a spart buboiul zilele ăstea odată cu dezertarea stimabilului „conseleier” local de Şchei, senior Tănase Gheorghe, spre orizonturi mai senine şi mai portocalii, unde se pare că s-ar integra mai bine, voi publica astăzi o scurtă istorie ce mi-a fost relatată de către un bun prieten braşovean, care s-a întîmplat să aibă un contract de muncă într-o ţară străină, frumoasă şi exotică, să-i zicem sugestiv, Cipru.
Actori principali în această scurtă istorie, stimabilii noştri aleşi locali, domnii, în ordinea numerelor de pe tricou, Gantz, Kraila şi Tănase Gheorghe.

Aflaţi aud, într-o delegaţie diplomatică stimabilele noastre autorităţi locale şi-au dat cu firma-n cap, s-au dat în spectacol, mîndri nevoie mare că ei „e români” şi oficiali pe deasupra, ocazie cu care populaţia băştinaşă a insulei ar fi trebuit să le cadă la picioare într-un continuu plocon şi ovaţii fără sfîrşit.

Din cele văzute de martorii oculari aflaţi la faţa locului, căci doar cum altfel, reiese că tînărul viceprimar aflat la început de mandat, ar fi fost cel mai cuminte oficial, ameninţîndu-şi fraţii mai mari tot timpul, că-i spune lu’ tati Supremul, dacă nu se potolesc cu prostiile. Se pare însă că obraznicului Kraila, ştiindu-se departe de Zeusul provincial, i se cam fîlfîia de admonestările mai tînărului său coleguţ de partid, înjurînd ca un birjar şi turnînd în el într-un aşa hal, încît dacă Băsescu s-ar fi aflat acolo, s-ar fi simţit ridiculizat în orgoliul său de băutor de profesie.

Tănase Gheorghe avea însă o altă bătălie, la un alt nivel, cu proprii săi demoni. Ştiindu-se şi el departe de ochii şi judecata alegătorilor, îşi dorea şi el, o femeie, o femeie care să ştie, care să ştie, meserie, meserieee… Nu ştim din spusele surselor dacă a marcat ceva în acea noapte, tot ce am reuşit să aflăm fiind doar că la plecarea din hotelul unde delegaţia a fost cazată, domnul Tănase ar fi refuzat să plătească o diferenţă de cîteva zeci de euro, surplus venit pare-se din vizionarea din camera sa, de programe XXX pentru adulţi. Ca să nu existe şi alte complicaţii, delegaţia a plătit paguba ex-liberalului în călduri, Tănase care împînzise în ajun hotelul cu cărţile sale de vizită şi întrebase în stînga şi-n dreapta unde poate găsi o femeie, care să ştie, meserieeee…

Delegaţia diplomatică a avut un real succes au spus probabil ziarele locale în acele zile. Ce nu ştiau însă membrii delegaţiei, este însă numărul românilor angajaţi în acele locuri unde şi-au lăsat ei dîra scîrboasă de limacşi hrăniţi şi plimbaţi din bani publici. Coincidenţa şi mai nefastă face ca o mare parte dintre cei aflaţi prin staff-urile din Cipru să fie taman braşoveni.

Ce nu ştiam noi însă, este felul în care aceşti suboameni, aflaţi în funcţiile pe care ei au candidat şi noi i-am ales, se comportă cînd sunt plecaţi pe alte meleaguri. Banul public, funcţia pe care ar trebui s-o reprezinte cu onoare, nu mai au nicio valoare pentru ei, atunci cînd scapă la chiolhane departe de ochii noştri.

De altfel, asemenea istorisiri n-ar trebui să mai mire pe nimeni, doar fac parte din „normalul” nostru. „Şi ce dacă s-au distrat şi ei puţin, după atîta muncă de diplomaţie?” ar zice probabil electorul disciplinat de PDL. „Ei nu merită? Ei nu e oameni?”. Suntem oameni sau dansator?

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Reclame

Responses

  1. am zarit eu un inceput de titlu si ma gandeam de ce a disparut asa de repede in neant… mi se parea mai ok daca puteai la final fraza cu: acest articol este o barfa si trebuie tratat ca atare… caci oricum in acest oras niciun individ sau institutie nu este decis sa faca o investigatie coerenta si sa foloseasca rezultatele pt a determina modificari in sistemul decizional local… sau ma insel?

  2. Clau,
    de dispărut a dispărut din cauza securiştilor. Da’ mi-am zis că n-au ce să-mi ia: boii de la bicicletă?
    Dacă mai avem speranţă în libertatea şi puterea presei locale, pornind de la bîrfa asta, ar ieşi un reportaj de investigaţie de excepţie..

  3. Bine zis Tănase Steel. Ar mai fi Kraila Bachus si Gantz omul lui Zinger. Ca să descriem mai bine personajele. Înainte de a fi aleşi sunt oameni şi e regretabil că indivizi libidinoşi şi alunecoşi ca ăştia iau bani publici. Din păcate, pentru că unii i-au votat şi i-au ales, cu ăştia defilăm. Dar poate ne vom trezi în al 12-lea ceas.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: