Publicat de: ionutu | octombrie 2, 2009

AMR cca. 2 luni

Duminica trecută, mai pe înserat, mă gîndeam uşor în depresie fiind, că vine ziua de luni, şi cine ştie ce s-o mai întîmpla notabil prin acest mirific lendofciois. Pe undeva normal, pe cine n-ar indispune sfîrşitul weekendului şi începutul unei noi săptămîni mai ales cînd locuieşti într-o ţară ca România?

Debutul săptămînii, însă, ne-a rezervat o grămadă de subiecte la care să ne gîndim, din cauza cărora să ne ofticăm, amuzăm, enervăm. Am avut parte de ultimatumuri, penultimatumuri, răzpenultimatumuri, uite Nica nu e Nica, divorţuri politice, un Guvern rupt în două, şi acum pe final, un guvern mic pe măsura premierului, care başca, savant de elită în materie de drept constituţional, acum e şi ministru al educaţiei. Asta în timp ce criza economică pe care ei trebuiau s-o combată, se agrava şi mai abitir, ca efect secundar al crizei politice de care nimeni nu avea nevoie, în afară de Băsescu, evident, regizorul din spatele acestei penibile dramolete.

Şi pentru ce toate aceste mişcări? Cîte vizite oficiale a avut instituţia Preşedintelui anul acesta? La cîte evenimente diplomatice a luat parte România, la loc de cinste, reprezentată de Preşedintele ei (Jucător)? Prea puţine, după părerea mea. S-au prins şi Vestul şi Estul şi Sudul chiar, că dacă e vorba de România, n-ai cu cine.. În schimb nu avem degete la mîini şi la picioare toţi cei ce, eventual, citim aceste rînduri pornite din frustrarea unui cetăţean scîrbit al acestei ţări, să numărăm festivalurile şi chiolhanele locale, la care Jucătorul a luat parte. A luat parte ca să ce? Dacă este să ne luăm după o declaraţie a sa, a făcut toate astea ca „să se convingă că poporul îl mai vrea încă, înainte de a lua decizia de a mai candida încă o dată”. Căcat pe băţ cu moţ. Băsescu e în campanie electorală de la începutul anului, şi-a văzut în sfîrşit visul cu ochii – un guvern PDL singur-singurel în sfîrşit -, progenitura ieuroparlamentară, cealaltă progenitură la casele ei, buget de la vistieria statului berechet ca să-şi mai facă băile de mulţime pînă după 6 decembrie, dacă o vrea.

Meanwhile, pe lîngă românii care îl iubesc pe Băsescu şi cu care sincer, îmi este ruşine, mai există şi români normali pe Terra. Uite unul, în U. S. and A. care ne face un serviciu ca imagine, mai eficient decît 50 de sloganuri cu lendofciois, doar prin faptul că a acţionat acolo unde restul lumii a rămas blocată. Aveţi link-ul aici.

Ne aşteaptă vreo două luni care se anunţă a fi cel puţin interesante. ‘om mai vedea ce-o mai fi. O moţiune, ceva..?

Reclame

Responses

  1. pune muraturile pe standby si hai la intalnirea bloggerilor 🙂 maine, sambata, ora 17, Tonic Bar (mai sus de Biserica Neagra). discutam de CET & alte proiecte locale interesante, timp de vreo ora 🙂 (nu ma supar daca si confirmi).

  2. e voie si neinvitat?

  3. Cetăţene,
    eşti invitatul nostru. Nu înţeleg de ce Claudia mi-a mai lăsat şi mie comentariul cu anunţul, din moment ce stabilisem prin telefon ora şi locul. Serios, chiar avem nevoie de sprijinul şi mintea ta lucidă. Mîine, ora 17, Tonic Bar.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: