Publicat de: ionutu | octombrie 5, 2009

Cine e zoso

Later edit II: traficul mîrlanului de Bucureşti „cîştigat” pe „spatele lui” cum mi-au bătut obrazul lingăii zosolanului, este unul mai mic chiar decît cel ce-mi vine de pe un site infinit mai necunoscut decît cel al maimuţoiului. Cel puţin aşa zice Google Analytics:
foso

Later edit: ştiţi ce este un şobolan, este animalul ăla peste care dai şi te ia instant repulsia. Dar zosolanul? Zosolanul este şobolanul de internet, un animal perfid, mincinos, băşinos, care suferă de un mesianism atroce:

Aţi început cu dreptul, tovarăşi. Complexul ăla de „noi suntem ardeleni, suntem atât de buni încât băgăm degetul în cur şi apoi în gură ca să dovedim că suntem mai buni decât regăţenii” îşi face încă o dată apariţia. Nu e prima oară. Nu le-am greşit cu nimic braşovenilor, încă, dar deja s-au făcut de râs. Nu puteau pierde ocazia să îmi arate că le place să fie exact cum îi crede lumea, nu?

Titlul nu are nici o legătură cu conţinutul textului. E pus doar aşa.. la derută. O să mă leg totuşi şi de personajul „zoso” doar aşa, ca pentru mine.
Aud că zoso s-ar fi mutat la Braşov. Sau că e în curs de mutare, în acest sens închiriind deja un apartament în oraşul lui Scripcaru, Antonie & Co. Din surse pe care nu vreau a le cita încă, aud că Zeusului blogosferei româneşti i s-ar fi propus un soi de „blogmeet” de întîmpinare, socializare, cu oamenii care scriu pe bloguri din Braşov.
Invitaţie pe care ar fi declinat-o categoric. Fără drept de apel. Păcat, nu de alta, dar m-aş fi dus şi eu să văd maimuţa live. Să văd şi eu ce are de zis. Că cu scrisul încă nu m-a lămurit. Nici nu înţeleg de ce să intri pe un blog ca al lui, pe care nu prea scrie multe. De ce dracu’ îi mai zice blog, dacă scrie două-trei fraze pe articol, dar are o aroganţă şi o mulţumire de sine, de zici că el i-a fost profesor lu’ Balzac sau lui Kant.

Dacă ar fi fost cu o idee mai arogant, ar fi fost capabil să spună că twitter-ul de fapt pentru el a fost inventat. Sunt momente cînd scrie mai mult de trei enunţuri. Ştiu eu, că m-am mai uitat cîteodată pe blogul lui.
Iarăşi nu înţeleg de ce să oferi 300 de mii de coco pe un blog pe care n-ar mai scrie vedeta. Adică autorul pentru care ălea cîteva mii de unici orbecăitori vin zilnic acolo, cînd nu caută sau descarcă pornache de pe torenţi. Eu cred că traficul blogului respectiv ar scădea considerabil. Să zicem că s-ar reduce la jumătate, din inerţie. Mamăăă ce afacere ar fi făcut..

Zoso este echivalentul elementelor de tip vedetă feminină, apărute ca ciupercile după ploaie de nicăieri, despre care scriu toate tabloidele, o Monica Columbeanu a „blogosferei” româneşti. Este o imagine falsă, în niciun caz un exemplu, let’s face it, nici măcar Tudor Chirilă nu l-ar da drept exemplu prin turneele sale pseudo-motivatoare de agăţat pitzipoance adolescente de prin liceele patriei. Cît să fi citit zoso? După cum se exprimă, eu nu i-aş fi dat bacul la română.

Cine este zoso? E unu’ Vali Petcu din Bucureşti.

Reclame

Responses

 1. În ciuda faptului că nu scrie foarte bine sau că scrie puţin, nu putem ignora faptul că are influenţă. Zoso e, adesea, plictisitor şi de aceea nu intru mai niciodată să-l citesc, dar mulţi adolescenţi îi imită acum comportamentul pe internet. A crescut numărul de bloguri pe care nu se scrie nimic interesant îngrijorător de mult. Şi eu cred că aici e, dacă se poate spune aşa, meritul lui. Chiar dacă nu e ceva cu care se poate lăuda!

 2. Răzvan,
  mie influenţa asta a lui îmi displace. Şi faptul că papagalul s-a considerat prea bun ca să se întîlnească cu noi, ăştia din Braşov. Blogurile proaste, clone ale blogului său vor dispărea cum au apărut. Stai liniştit! 😉 În cîţiva ani, şi zoso se duce dracului. Trist pentru el, cînd îşi va da seama că nu toţi suntem Peter Pan, va fi prea tîrziu.

 3. Imi pare mie ca te iei de zoso ca sa iti faci reclama.. Pacat, ca te descurci bine si fara el.

 4. daca n-ai fi prea prost, ai vedea ca nu am ajuns inca la brasov. bonus un accident de masina. dar in rest, te futi in cur ca sa pari mai destept decat aia carora le place pizda. normal. doar esti brasovean. nu iti face probleme, e ok sa fii smecher fara sa ai motiv sau scop. faptul ca esti brasovean scuza multe

 5. Da’ ce te-a apucat sa scrii despre non-subiecte?

 6. Ionut,
  nu vreau să-mi fac reclamă, nu pe spatele lui zoso. Vorba ta, mă descurc bine şi fără „non-subiecte” ca zoso, dar voiam să am o confirmare a părerii mele, potrivit căreia zosolan este doar o maimuţă. Aceasta nu a întîrziat să apară. Citeşte-i comentariul lăsat aici.

 7. zoso,
  mă scuzi că sunt provincial. Nu sunt sigur că cel care mi-a comentat sub pseudonimul tău eşti chiar tu. De ce? Pentru că pe blogul tău minunat te străduieşti să scrii frumos. Păcat că nu poţi. Ce să-i faci, unde nu e, nu e. Iar la tine chiar nu e. Dar dacă totuşi eşti tu, ruşine mare. Credeam că poţi mai mult decît un cocalar de pe cocalari.com, categoria cocalari gay.

  Am citit şi articolul în care ne spui frumos în romgleză „I shall return”. Şi ştii ce? Eu cred că minţi de îngheaţă apele. Am fost şi eu implicat într-un accident auto în urmă cu ceva vreme şi crede-mă, chiar ştiu cum e. Eu nu ştiam în clipele, minutele, poate chiar la o oră după accident, nici măcar cum mă cheamă. Atît eram de şocat. Şi a doua zi nici nu puteam să mă mişc. Mă dureau toate, chiar dacă nu mă lovisem decît superficial. Tu ce ne spui acolo? Cum ai avut tu timpul şi luciditatea necesară după lovirea cu un tir, să te gîndeşti dacă cei de la Generali te vor ajuta cu casco, să te întreţii puţin şi cu miliţianul, şi a doua zi la aproape 24 de ore ai revenit rapid pe blog cu o postare despre nimic, un citat despre ceva parcă. N-ai mai făcut de atunci vreo remarcă despre accidentul respectiv deloc pe blog, deşi oile naive care te citesc şi adulează, ţi-au cerut să revii cu detalii despre cum te simţi. Aşa că, după teoria mea, tu dragă „god@zoso.ro”, minţi de îngheaţă apele. Nu eşti decît un patetic amărăştean de Dîmboviţa care se crede stăpîn pe Piatra Filosofală.
  Eşti un fake, un „desenat”, o stîrpitură bolnavă după atenţie.

  Braşovenii care intră pe aici, sunt rugaţi să-i lase un mesaj papagalului de Dîmboviţa.

 8. Cetăţene,
  voiam doar să arăt lumii cine este zoso. Şi am reuşit. Tu ai văzut ce reacţie de om citit a avut? N-ai văzut? Ia vezi deasupra lui matale răspuns de om în toată firea..

 9. Bravo, Ionut, demult as fi vrut ca cineva sa exprime exact ceea ce simt despre acest vierme al blogosferei romanesti, daca il prind pe strada in Brasov ii dau caftoiul. Ai concretizat intocmai ceea ce gandesc despre scursura asta umana si blogul lui. O seara placuta, Ionut!

 10. ionutule, stiu de zoso asta de prin comentariile de pe alte bloguri. Nu cred ca merita nici macar praful sters de pe tastatura cat ti-am scris eu acum. Da-i delete. Pierzi vremea.

 11. parca sunteti la gradinita 😦

 12. Bre.. daca omu` e bucurestean n-ai ce`i cere.. noi brasovenii ne futem in cur.. n-auzi ce zice? Io propun sa`l asteptam cu un cadou.. ce ziceti de un borcan de vaselina? d`aia industriala? O fi auzit omu` ca aici o sa aiba parte de placeri anale… io stiu.. poate ii trebuie..

  Mda… atata poate .. atata zice..

  Aveam alta parere despre el … ( nu ca as fi avut vreo parere concisa ) , dar cand un om raspunde injurand si spurcand.. inseamna ca nu are alte argumente = > comportament de cercopitec sau gorila ( parca aia se bate cu pumnii in piept si urla ca sa sperie nu? )

  Zoso ! Si eu is brasovean , chiar mandru de asta .. nu vrei sa vii sa vezi daca`mi place curu` mai mult decat pizda? 🙂

 13. Ce de suferinta in inima tarii.

 14. stai asa .. ca eu nu inteleg subiectu` acestui post… nu vrea sa vina .. care e problema? te oftica chestia asta? sa mor de inteleg.. rau faci ca nu te filmezi ca pizda aia de Chris cand plange dupa Britney.

 15. Pe criza asta, propun să îşi aducă alifia de acasă. Asta aşa, de sanchi, să fiu şi eu în ton cu limbajul invectiv: Lasă-ne bre, necocalarizaţi! Şi, mă adresez ipokimenului tip bizon.

 16. Cine e zoso – Cronica unei vieti- Banale-…

  „Aţi început cu dreptul, tovarăşi. Complexul ăla de “noi suntem ardeleni, suntem atât de buni încât băgăm degetul în cur şi apoi în gură ca să dovedim că suntem mai buni decât regăţenii” îşi face încă o dată apariţia. Nu e…

 17. Asa sunt astia care se cred mari. Zoso a devenit un fel de Mircea Badea 2. Din fericire, se poate trai, scrie pe blog si citi bloguri si fara sa ajungi pe la ei.

 18. Clau,
  similar oarecum. Doar că zosolan e cel care vorbeşte urît. 😀

 19. Paulie,
  îl las pe foso să-ţi răspundă.

 20. Bogdan,
  nu ştiu ce nu ai înţeles. Mă atacă doar superioritatea pe care nu o are, deşi tot urlă că o are. Dar eu nu o văd. Sau nu mai ai voie să scrii o opinie legată de foso, fără să te suspecteze lumea că de fapt vrei trafic şi atenţie? Pe blogul meu pot să înjur pe cine vreau eu. Nu m-am dus pe blogul lui să arunc cu căcat în el..

 21. Marius,
  îţi zic ce i-am zis şi lui Paulie. Să-ţi răspundă zosolan.

 22. Geocer,
  asta aşa este, dar uneori şi „vedeţii” trebuie aduşi cu picioarele pe pămînt.

 23. Io n-am înţeles care-i baiu`! Nici al tău şi nici al lui. Tu eşti supărat că el n-a avut chef să se întîlnească cu blogării din Braşov. El face ca trenu` şi emite fraze „geniale” de genul: „Nu le-am greşit cu nimic braşovenilor, încă, dar deja s-au făcut de râs.” :)) Da, am rîs la faza asta! Şi pe mine m-a călcat odată pe picior un bulgar. De atunci îi urăsc pe toţi. Am şi bătut vreo 3! :)))

  Vă agitaţi degeaba amîndoi. Parcă sînteţi în politică!

  În rest, nimic nou! Aceleaşi tîmpenii emise pe blogul domnului Zoso. „Iaşov”. „Moldovenii ie proşti”. „Braşovul nu e în Ardeal”. „Bravo Zoso. Te rog, scuipă-mă-n gură. O să fiu cel mai fericit!”.

  Plictisitor!

 24. A ajuns Zoso la Brasov?! 🙂 http://bit.ly/11gZSQ
  Trecand peste glume, nu vreau sa zic decat atat. Niciodata nu mi’a placut de oamenii care, avand o problema cu cineva, incep sa generalizeze. Nu exista brasoveni, banateni, olteni, moldoveni sau ce vreti voi prosti. Sunt, ca peste tot, si oameni imbecile… Dar nu ei reprezinta societatea noastra.

  PS. Brasovul chiar imi place, e cel mai frumos oras din tara. Si da, sunt moldovean. Si da, vin foarte des in Brasov.

 25. gata men…esti si tu blogger..ai injurat pe zoso si ti-ai scos trafic.Lame!!!

 26. Andrei,
  dacă ai venit de pe blogul acefalului ca să-mi scrii două vorbe în romgleză şi atît, du-te te rog înapoi. zoso îţi va face blog şi te va cita. Vei avea trafic şi vei ajunge celebru. 😉

 27. Aoleuuuuu! Am ajuns pe grădiniţă….

 28. ionutu, in randuletul scris de zisul Andrei am sesizat 3 (trei) greseli: una de gramatica engleza („men” – pluralul substantivului „man” folosit incorect) si doua stilistice („ai injurat pe…” intr-o situatie in care o propozitie defectiva de subiect sau cu subiect subinteles nu are ce cauta si „ti-ai scos trafic”, exprimare – diplomatic spus – ineleganta). Asta e nivelul de-acolo?

 29. esti prost copile!

 30. Cipri,
  îţi mulţumesc că-mi împărtăşeşti ideile. Înclină-te în faţa zeului după ce a spălat pe jos cu termenul „braşovean”.

 31. Cetăţene,
  tu eşti ca o oază de normalitate în amestecul ăsta fetid în care am intrat de bună voie. Nu-mi pare rău că am scris ce am scris despre acefal, mi-am atins scopul: acela de a demonstra nivelul omului din spatele zoso.ro şi a cititorilor săi.
  În faţa ta, jos pălăria dragă Doe! 😉 Promit să nu mai tratez astfel de nonsubiecte pe spaţiul ăsta şi îl invit pe Valică să-şi ia traficul înapoi (ăla pentru care mă acuză toţi puţangutanii cu desktop şi RDS plătit de părinţii lor, că am scris despre celcenuisevamaipronunţanumele), trafic cu care, apropo, nu mă şterg nici măcar în fund.. 😉

 32. manole,
  mulţumesc pentru aprecieri. 😉

 33. Ionuțule, atacurile astea unul la adresa altuia sunt niște copilării care nu-și au rostul. Din partea mea n-are decât să se dea peste cap cu termenul de „brașovean” și el și oricare altul. Nu dovedește decât că e puțin limitat. Mă rog, nu-l cunosc personal, poate în carne și oase e altfel, dar pe net nu dovedește foarte multe, din punctul meu de vedere.
  Ori că are Zoso o părere bună despre brașoveni, ori că e o părere rea și pentru mine și pentru tine înseamnă același lucru: nimic! Tot la fel dormi noaptea, nu te face mai mult sau mai puțin fericit, bogat ș.a..

 34. Cipri,
  e adevărat ce spui, însă aici, ca să folosesc romgleza asta aşa de la modă, aveam de făcut un statement: cine e zoso. Din păcate pentru el, din . meu de vedere, ne-a arătat cu vîrf şi-ndesat din ce e făcut şi cine e, ce/cît poate. Dacă vine în Braşov în cele din urmă, durea’m’ar capul. E o lume liberă. Toţi lingăii, dans! La masa lui.

 35. ionut, eu zic sa lasam vorba la o parte si sa-i futem o bataie lu’ muistu asta de zoso, care si pe mine ma seaca cu aerele lui de vedeta… ne strangem mai multi, punem de 2-3 sticle de votca pentru niste baieti de bine si aranjam sa-i rupa mecla… ce zici?

 36. N-am nimic cu omu’, dar n-am nervi sa citesc ce scrie.

 37. Cu asta sint de acord, restul nu ma intereseaza:
  „cu scrisul încă nu m-a lămurit”

 38. eu,
  hai mai bine să ignorăm maimuţa. Dacă îl baţi nu ieşi cu nimic în plus faţă de el din punctul de vedere al prostiei. Vedetismul se tratează eficient prin lipsă de băgare în seamă. 😉

 39. […] ăsta zilnic care-mi oferă atîta plăcere. O să mai scriu pe aici chiar dacă atunci cînd m-am legat de zoso am fost acuzat că o fac doar pentru a mai cîştiga atenţie, trafic şi celebritate. Nu […]

 40. E okey ca te iei de zoso.Il urasc profund pe acest amahalgiu.Dar sa nu cazi in pacatul de categorisi oamenii din Bucuresti pe tiparul lui zoso.Ah,si nu mai scrie de el.Nu merita sa-i faci publicitate. 😉
  Un Bucurestean

 41. Smile Bam,
  n-am categorisit pe nimeni şi nici n-o voi face doar pentru că se trage dintr-o anumită parte a ţării. Cred că prostia nu are graniţe sau hotare. Mulţam’ de comentariu, bine ai venit! 😉

 42. […] A fost şi Zoso, aş prefera să-i spun Vali pentru că m-am întîlnit şi cu omul din spatele blogului. Nu, ne-am bătut, nu ne-am spart capetele, nu ne-am scuipat, nu ne-am aruncat unul altuia nici măcar priviri de mascul acefal alfa. Din contră, Vali m-a îmbrăţişat cînd i-am spus numele meu, şi am avut un schimb amical de replici, la care brusc, lumea devenise atentă. Nu suntem prieteni, nu ne iubim, dar am abordat întîlnirea precum adulţii şi nimic altceva. Nu mi-e dator, nu-i sunt dator, per total, Zoso mi-a lăsat o impresie plăcută, insuficientă însă pentru a putea şterge cu buretele vorbele urîte pe care ni le-am aruncat unul altuia mai deunăzi, cînd ne certarăm. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: