Publicat de: ionutu | februarie 22, 2010

Ponta un fel de Michelle Corleone?

Viaţa bate filmul. Cam aşa şi cu ultima senzaţie a weekendului care a trecut. Sîmbătă seară zapînd plictisit în faţa televizorului, am ajuns inevitabil pe cele două canale de ştiri din oră în oră. Ambele, în direct de la congresul PSD de la Romexpo. Imagini cu Năstase muşcîndu-şi buzele arogant, cu un Geoană palid, cu un Hrebenciuc mai degrabă movuliu decît rozaliu, cu un Vanghelie apărînd ca un gură-cască mai prin toate cadrele. Unde era vreo cameră de luat vederi, hop şi Mareanu’ aflîndu-se în treabă întîmplător pe acolo. Nu l-am văzut pe Mazăre, n-am avut răbdare să mă uit mai mult de un sfert de oră la circul stîngii româneşti. Îmi închipui că era şi el pe acolo, în pas de samba, cu vreo 6 brazilience în bikinei microscopici, imagine cu care ne-a obişnuit în ultima vreme. Pe Ponta l-am văzut doar zîmbind arogant de lîngă Năstase, preţ de cîteva clipe.

Şi de ce bate viaţa filmul? Alegerea lui Ponta în funcţia de preşedinte al PSD îmi aduce tare mult cu scena din The Godfather, cînd Michael Corleone este ales capo di tutti capi. NU SE PUTEA GĂSI UN ACTOR MAI POTRIVIT DECÎT PACINO, pentru rolul lui Michelle Corleone. Cum stăteau huidumele mafiote adunate din toată America, la rînd pentru a-i săruta mîna noului Godfather. Cine s-ar fi aşteptat ca Michael Corleone care încerca să se ţină departe de treburile murdare ale Familiei, să devină Naşul lor? Aşa şi cu Ponta. Cum stăteau ei toţi grăsanii puhavi care numai cu gîndul la propăşirea economică a României şi binele cetăţenilor adorm tîrziu în noapte, suspinînd după funcţiile prin deconcetrate pe care răii de pedelişti şi le-au revendicat abuziv odată cu cea de-a doua pogorîre a lui Traian la Cotroceni. Cum sărbătoreau tîrziu în noapte victoria lui Ponta, pe la popasurile unde doar preacinstiţi tir-işti mai trag, în mijlocul la nicăieri, după o zi de condus, după ce obosiţi de atîta Congres, au plecat către casele lor, surmenaţi de atîta lobby pentru x sau y, cum se cade la orice congres.

Familia mare a PSD are acum un nou lider. S-ar putea ca nădragii de preşedinte să-i fie prea mari micului Titulescu de Gorj. Dar dacă va fi un adevărat don Michelle Corleone pentru PSD? Dacă va reforma partidul, aşa cum l-a reformat şi Geoană cînd l-a bătut pe Ilici, închizînd practic toate gurile rele care-l iau în batjocură acum? Personal, mă interesează puţin spre deloc că a ieşit Ponta şi că a pierdut Geoană. Mă oftic însă pentru faptul că Geoană, lipsindu-ne astfel de o porţie zdravănă de rîs, n-a mai ţopăit vesel a victorie, ca-n decembrie anul trecut. Era ceva.

Partidele politice din România nu se vor reforma niciodată. Nu e în interesul lor un astfel de demers. Mai degrabă ar pieri în groapa de gunoi a istoriei, precum PNŢCD-ul, decît să-şi schimbe viziunile, tabieturile distructive, tarele, obiceiurile proaste care pun stăpînire pe ei de îndată ce se văd cu sacii-n căruţă. Victor Ponta NU va reforma PSD-ul. E de prea mult timp printre cefele grase de baroni şi logofeţi stîngişti, pentru a nu se fi contaminat şi el. Iar dacă totuşi va schiţa un gest cîtuşi de mic, mazilirea lui Geoană ni se va părea pistol cu apă atunci.

Reclame

Responses

 1. Măcar cu speranţa ca se va schimba ceva, şi tot a meritat să fie ales Ponta şi nu alt PSD-ist învechit! Bine că nu s-au rupt în aripioare ,ca PNŢ-u odinioară, să se aleagă prafu’!…cum vrea Partidu’, Băsescuuu şi50,3% din Roomâniiiaa!!!
  Rămîne de văzut cum merg lucrurile mai departe…zic oamenii deştepţi că fără partid mare de stînga nu se poate în democraţie şi tare n-aş vrea ca ăla să fie comunist!( pe ceaţa asta de criză să-i vezi pe zombi cum ies la iveală!!)

 2. Maman,
  poate aşa o fi zicînd la teorie, cu democraţia. Da’ partidul nostru de stînga, ia cu stînga şi cu dreapta din avutul ţărişoarei. Eu de mult sunt lămurit cu doctrinele în ţara Mioriţei.

 3. Sau Mickey Mouse ?!… 🙂

 4. Dragoş,
  eu rămîn la don Michelle. 🙂

 5. Mai degrabă un Hussein…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: