Publicat de: ionutu | martie 12, 2010

De la tovarăşe la conferenţiare

Cu asta vine nou regimul totalitar băsescian ale cărui tentacule rapace se extind de la o zi la alta peste ţara în care poporul este muritor de foame dar altminteri, suveran. Suveran dar cu convingeri politice şi cu credite în bănci, accesate în mandatul numărul 1 al Conferenţiarului, acei 5 ani în care ce bine ne mai era.

Citeam în 2004 un articol din ziarul Naţional. Nici nu mai ştiu dacă mai există astăzi. Articolul respectiv trata lacrimogena rocadă Stolo-Băse şi avertiza asupra pericolului unei iminente dictaturi, făcîndu-se o paralelă cu Ceauşescu, omul de la care Băsescu a învăţat cum stă treaba cu poporul dar pe care, apoi, în stilul său caracteristic, l-a condamnat post-mortem identificîndu-l cu comunismul, într-un circ patetic în parlament. Vă amintiţi probabil, raportul Tismăneanu. Alt conferenţiar.

Nu am crezut la acea dată că România va mai accepta la 20 de ani după căderea unei oribile dictaturi, instaurarea alteia noi, de tip capitalist. Mă căiesc şi acum pentru votul acordat Alianţei DA în 2004.

Cu ce vine nou această dictatură? Cu faptul că în loc de „tovarăşe”, ne vom adresa unii altora cu apelativul „Conferenţiare”. Pentru că, dacă Alesul poporului este întocmai după chipul şi asemănarea poporului, atunci tot ce are el, are şi poporul. Cel puţin ca logică. Desigur că nu putem toţi avea case în Mihăileanu, sau succesuri fulminante pe culmile progresului ştiinţific internaţional. Dar din moment ce noi le-am dat casă şi i-am făcut bugetari pe iluştrii savanţi academicieni, şi nu Băsescu de la el de-acasă (cum bine zicea Badea aseară), rezultă că noi cu toţii, urmînd principiul acordării distincţiei acadmice, ar trebui azi-mîine să fim distinşi cu titluri academice de membrii de onoare..

Şi totuşi, Băsel nu se dezminte. La o zi după marea acordare a „destincţiei” zice că n-o mai vrea. Cam ca atunci cînd a promis că-şi dă demisia în 5 minute şi apoi s-a sucit..

O zi bună, conferenţiari!

Reclame

Responses

 1. Domnule conferentiar, saptamana viitoare Universitatea Transilvania ii va acorda titlul de „Doctor Honorius Pausa” domnului presedinte. Nu de alta dar i-a mai ramas un singur loc pentru o diploma deci nu avea cum sa accepte „oferta” academicienilor, cand fratele Jorj se mandreste cu titlul oferit de conferentiarii de la Transilvania :). Multa sanatate tovarase. Sa ne vedem cu bine la fastuoasa ceremonie.

 2. Aoleu, ti-am spus „tovarase”, imi pare rau…..trebuia sa-ti fi spus „conferentiar”, dar asa este cand esti obisnuit cu un termen, sau incerci sa te obisnuiesti cu el 😛

 3. Andrei,
  suntem conduşi de nişte savanţi. Ce noroc pe capul nostru.. 😀

 4. Sincer, am tras speranţă că va refuza „nominalizarea”.
  M-am înşelat, pare-se 😦

 5. Dane,
  cînd tu comentai aici, eu comentam la tine. Ce potrivire.. 🙂

  Zicea golanu’ că nu mai vrea să accepte nominalizarea. Şi-a dat seama în ce căcat se bagă. Al nostru de la Braşov, cum bine zice Moga, n-a avut nicio taină cînd l-au „distins” lingăii de la universitatea locală..

 6. mai zi, ca zici bine!!!!!!

 7. Mai zic, mai zic. Îmi dau cretinii ăştia suficiente motive ca să am ce zice.

 8. Cine-ar fi crezut că-l refuză ?
  Iar m-a dezamăgit matelotu’…

 9. intrati pe acest link,dati-l mai departe si votati daca intr-adevar vreti sa scapam de ei : http:/www.petitieonline.ro/petitie-p69375055.html

 10. S-a trezit pînă la urmă şi a refuzat!(deocamdată :))
  Academicienii sînt pupincuristii.Cică îl pupă-n cur pentru sediu…au băieţii motive: s-ar face frate cu dracu’ de dragul interesului! Tot la portile Europei rămînem, pe tărîmul lui peşcheş şi bacşiş!
  Dar să nu fim prea dezamăgiţi de ei.Un comentator a lui Badea şi-a amintit o poezie a lui Topărceanu:
  http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/motive.php
  Nici pe vremea aia nu erau academicienii chiar de toată stima 🙂

 11. …am uitat să specific:la ultimul vers se va citi”chel” în loc de ”cîrn”..ca să aducă cu personajul nostru, hi-hi!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: