Publicat de: ionutu | aprilie 14, 2010

tolo e tata’ lor. Pe ei!

La Braşov s-a construit un patinoar olimpic. În condiţii cel puţin dubioase, pornind de la alegerea locului (într-un parc, gard în gard cu o grădiniţă de copii), „licitaţia” pentru acordarea lucrării, constructorul „cîştigător”, preţul care pune capac la toate: 12 milioane de Euro and still counting. Ei bine, această investiţie a atras atenţia presei centrale, fapt demn de aplaudat, întrucît cu presa locală din Braşov nu ne putem lăuda (deontologică, nepărtinitoare, independentă din cale afară).

Pe tolo.ro, site-ul lui Tolontan, adică nenea ăla mereu pe contre cu Badea şi care a avut o mare contribuţie la dărîmarea lui Ridzi-Pidzi, apare azi acest antologic articol. Îl citiţi şi voi că de aia am pus link pe cuvîntul articol.

via tolo.ro

Dacă o să urmăriţi comentariile de sub acest articol, nu ar trebui să rataţi comentariul cu numărul 20, al unui individ care se recomandă Gabriel, şi care justifică punctual suma totală de 12 milioane de Euro a investiţiei:

1. suprafata construita – cu peste 1000mp mai mult construiti, chiar si la un privat poate depasi usor 1.000.000E investitia, in functie de obiectiv, bine aici avand in vedere ca nu e o structura compacta diferenta ar trebui sa ajunga la jumatate, deci cam 500.000E
2. Grupuri sanitare de 2 ori mai multe, cam 50.000E de grup complet echipat, dotarile pot face diferente mari
3. Scarile de urgenta controlate electronic, minim minimorum 50.000E de scara
4. locuri pe scaune cu 300 mai multe, aici intervin multe investitii inafara de scaunele insele, de la suprafata plana pe care se proiecteaza aceste locuri, straturile de balastru, fundatie, structura de sustinere samd, poate depasi lejer 200.000E
5. locurile in picioare se pozitioneaza pe culoarul superior de acces, in consecinta investitie aproape 0
6. Suprafata de joc, este o diferenta de 91mp!da, atat este dif intre 61×31 si 60×30, numai daca luati exemplul de la locurile de scaune va puteti face o idee cam care sunt diferentele in investitie la care adaugati costurile speciale pentru suprafata de joc cat si echipamentele necesare inghetarii acestei suprafete. Suplimentar aproximativ 300.000E…

Concluzionez şi eu, întrebîndu-l retoric pe meşterul Gabriel, cu ce pot ajunge din orice punct al ţării/Europei/globului pămîntesc la Braşov? Desigur, vom veni cu toţii pe autostradă sau aeroport. Pentru cei ce se grăbesc, le recomand să folosească cu încredere ocolitoarea Braşovului. Asta dacă nu cumva în laboratoarele PDL, savanţi iluştri perfecţionează tehnica teleportării..

Reclame

Responses

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Ionut Seliman. Ionut Seliman said: tolo e tata’ lor. Pe ei! http://bit.ly/amMzgu […]

 2. Eu nu cred că primarele nost’ s-ar ciufuli la zestrea comunală. Deci nu, nu cred așa ceva. Antibrașoveanule!

  Un pedelac de serviciu! 😛

 3. Alpha,
  nici eu nu cred. De fapt, chiar mă gîndeam să mă înscriu în PD-L. 😀

 4. ..să deie D-zeu să merite tăte milioanele şi să le-aducă răpide îndărăpt în folosul la tăţi braşovenii noşti!….da să ştim şî noi, domnu’ Ionuţu, rogu-vă să nie spunieţi să ştim şi noi, doamnie dă-nie sănătatie să trăim să vedem şî noi!

 5. iubesc brasovul dar pacat k e locuit de anumite persoane…

 6. E bine că s-a trezit şi Tolo, aşa, poate, cine ştie?… O să se mai construiască încă unul, la acelaşi preţ, exact lângă, iar nimeni nu o să păţească nimic…

 7. Minnie,
  şi ei iubesc Braşovul. Doar folosesc sloganul ăsta de ceva ani..

 8. Marius,
  exact!

 9. Maman,
  încercăm, încercăm..

 10. da…ai dreptate.dar mai mult isi iubesc portofelul :))

 11. Minnie,
  din păcate eu întotdeauna am dreptate.. 😀

 12. Ionuţule, eşti nedrept cu ziarul Braşovul Tău, care a tocat sistematic şi dur patinoarul scripcarian. Păi se poate, să-l superi tu pe Efu?

 13. Fara sa fie cu suparare, nu zice nimeni nimic, comisii europene, bla bla bla… si se gasesc niste pricajiti de jurnalisti romani care-s desigur constructori profesionisti, sa catalogheze aceasta constructie, cu mirare ma-ntreb, daca noi ne facem de cacat, ceilalati de ce nu ne-ar face?

  Cand se face, ca de ce se face asa, cand nu se face , ca de ce nu se face.

  Nu a zis nimeni ca pretul este parca umpic umflat, dar se stiu toate clauzele? se stiu perioadele de garantie, de materiale, de pret pe mp teren, s.a.m.d?

 14. Adrian,
  dacă l-am supărat, îmi pare rău, nu asta a fost intenţia mea. Am făcut un mic test pe vreo 10-15 persoane din jurul meu pe care le-am întrebat ce părere au despre presa locală. Toţi, dar absolut toţi au spus la unison: „domne’ nu mă uit la ăştia, schimb canalu’ direct cînd dau ştiri, pentru că erteteul i’a lu’ Scripcaru şi mixu’ a’ lu’ Căncescu. Iar ăştia nu fac altceva decît să se porcăie prin televiziunile şi ziarele lor!”. Am observat în schimb cum le creşte interesul instant atunci cînd o ştire despre Braşov (fie ea pozitivă sau negativă, de preferinţă negativă că aia aduce rating) apare în presa centrală şi la canalele tv de nişă.

  De aia am scris ce am scris acolo în articol. Şi tu, şi Eftimie ştiţi aceste lucruri prea bine. 😉

 15. nek,
  cu poezia asta pedelistă o să pierdeţi alegerile. Pur şi simplu sunteţi penibili şi zău că-mi insulţi inteligenţa mie şi celor care mai intră pe aici, venind cu astfel de motivaţii pe care probabil le-ai auzit pe la partid de la oamenii mari de acolo..

 16. nek,

  Într-adevăr, România este o țară „umpic specială” unde totul costă dublu decît în țările sărăntoace din apropiere. Mie mi-e milă de ungurii ăia care n-au avut bani de un patinoar meseriaș de 12 milioane de oiuro.

  Umpic idiot.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: