Publicat de: ionutu | iulie 16, 2010

Scormonauții de căcat.

Presa din România este în general o adunătură de papagali semidocți care s-au apucat de presă pentru că le plăcea cum dă puloverul de maistru al CTP-ului pe sticla ecranului tv, de cîte ori apărea siderat pe la Esca la știri. Sunt oamenii de doi lei și trei parale care și-ar vinde și mamele pentru o știre semnată de ei pe prima pagină a ziarului în care își publică în fiecare zi excrementele pe care ei le numesc articole. Pentru ei nu contează natura dramei ce face obiectul ”știrii” la cald, atîta timp cît au reușit să mai publice cîteva rînduri lipsite de informație, pontînd astfel ziua și subiectul.

Jurnaliștii din media românească au reușit să mă scîrbească definitiv și irevocabil în cele din urmă, și asta li se trage de la modul în care au înțeles să trateze știrea morții Mădălinei Manole. De ieri încoace, ca de obicei – vă mai amintiți cînd cu Dolănescu sau Michael Jackson – toată România e o șezătoare care dezbate moralitatea actului de suicid, motivele care au îndemnat-o să facă gestul ăsta, ascultă piesele ei probabil cum n-au fost ascultate niciodată, pe la talcșouri sunt invitați tot felul de obscuri care au cunoscut-o sau nu, și în general, România stă pe loc la bîrfă de parcă nimic altceva mai important decît viața și moartea fetii cu părul de foc nu s-ar mai putea petrece în aceste zile. Nu în fiecare zi moare Mădălina Manole. Nici nu vreau să mă gîndesc la ziua în care viața mea monotonă va fi întreruptă de știrea ”dispariției din viață” a Irinei Loghin. Sau de ziua în care Bianca lui Bote va fi găsită moartă din cauza unor pungi de silicon ce au făcut implozie cînd Bianca făcea scuba diving cu amantul lui Bote undeva la Sovata. Sau în Tenerife. Mă rog. Alegeți voi destinația exotică.

Ce vreau să vă spun este că sunt scîrbit de jurnalismul din România. Sunt scîrbit de jurnalismul din țara mea pentru că altul nu cunosc. Cu presa internațională e altă discuție, nici ăia nu-s mai breji. Dar pe ai noștri nu-i face nimeni. Ca să merg mai departe în expunerea mea, voi spune că dacă pînă acum n-a fost, sigur se va întîmpla ca la Sinteza Zilei Gîdea să descopere alături de invitații din frumoasa emisiune că la baza sinuciderii Mădălinei stă situația economică dezastruoasă a țării ocîrmuite de guvernul Boc, condus evident de Traian Băsescu. Fac prinsoare cu oricine că se vor apropia cumva de o concluzie similară, într-un fel sau altul.

Și ca tabloul să fie complet, între două vizite ce odinioară serveau ca băi de mulțime între timp devenind dușuri reci asezonate cu huiduileli, MaiMarele Țării, Încrucișătorul, Levantul și Orbitorul, acest simplu tată, minstru, președinte, o va decora pe defunctă cu Steaua României în grad de colan, sau cum dracu i-o spune, pentru merite deosebite aduse culturii și muzicii pop din România.

Iar duminică, poate chiar mîine, cînd subiectul va fi demult sleit și întors pe toate părțile de către abilii gurnaliști români, nimeni nu se va mai gîndi la fata dragă dar tristă.. ca și la Mile. Ca și la Ion Dolănescu, ca și la Pruteanu, Coposu, Michael Jackson sau Paler. Pentru că morțile tuturor acestor oameni n-au însemnat pentru aceste hiene mîncătoare de căcat, decît o altă pîine bună de mîncat, o altă vacă grasă de muls, respectiv oaie de tuns. Iar asta este cel mai trist. Pentru că morții se duc în moartea lor. Ei nu mai simt nimic pentru că se întorc în nimic. Nimeni nu se gîndește la dubla trauma prin care trece familia defunctului din cauza expunerii mediatice bolnave, la noi în România.

Erată. Să nu mă înțelegeți greșit. N-am nimic cu biata femeie. A avut motivele ei, a fost opțiunea ei. Odihnească-i-se sufletul chinuit în pace, dacă asta și-a dorit. Nu spun că e păcat ce a făcut pentru că nu sunt genul care crede în instituția păcatului. Nu e nimeni etern. Iar dacă ce face un sinucigaș se cheamă păcat mare, Biserica ar trebui să ne explice mai pe larg cele cîteva veacuri negre în care se murea ”legal” în numele lui Dumnezeu.

rip Mădălina Manole.

Reclame

Responses

 1. Αλλάξτε κανάλι 1 ή 2 PIK στη Ρουμανία έχουν κατάθλιψη ειδήσεις.
  Traducerea:
  ….go google… 🙂

 2. ok. Am înțeles. 😉

 3. „Iar dacă ce face un sinucigaș se cheamă păcat mare, Biserica ar trebui să ne explice mai pe larg cele cîteva veacuri negre în care se murea ”legal” în numele lui Dumnezeu”

  Da, ionutule. Pentru fraza asta ai, din nou, tot respectul meu.

  Chapeau bas!

 4. Asa e! Mass media din Romania e de cacat.
  Pe la Realitate si Antene e plin de „experti” in politica…isi zic ei „anal(isti) politici”.

  Pe la GSP, sport.ro etc. au aparut o multime de „analisti sportivi”.

  Nu m-ar mira sa apara unul pe la OTV care sa pretinda ca el vorbeste cu spiritele celor morti si sa pretinda ca a vorbit si cu spiritul Madalinei Manole si stie motivele pentru care aceasta a recurs la acest gest.

 5. It’s just business. Mass-media a devenit un fel de serviciu de pompe funebre cu mai multe luminițe în geam.

 6. total de acord…
  pe mine nu m-a scarbit doar presa, ci si comentariile de pe forumuri. Am citit halucinata „era o tampita, numai o dobitoaca isi lasa copilul fara mama” si altele in acelasi registru… si cate si mai cate.

  Sincer, am fost socata…
  Pâna la urma, asa presa pentru asa public si viceversa.

 7. …poate dacă murea de vreo boală de-asta la modă(cancer, etc) n-ar fi fost atît de ”atrăgător” subiectul?..sau de era campanie electorală ?
  Am fost scîrbită de insistenţa presei(inclusiv înmormîntarea redată cu lux de amănunte!!!…leşinurile mamei, durerea soţului) deşi am văzut în fugă,căutînd un post care să nu dezbată, (arate) ceva în legătură cu sinuciderea ei.
  La Gîdea, ai dreptate, aşa cum e trendul, orice are legătură cu ocîrmuirea! La ei aş vrea să aud mai multe despre ce mai e pe locurile pustiite de inundaţii, dacă se mai face ceva, ce s-a întîmplat cu banii adunaţi pentru ajutorarea lor…NIMIC!!(s-a epuizat interesul odată cu retragerea apei)!!
  Acolo ar trebui să se schimbe ceva…că nu prea mai sînt credibili(ori m-am plictisit eu??)
  Nu mai zic de emisiunile de divertisment care abia acum au găsit motiv să cînte cîntecele Mădălinei…Noroc că rudele nu stau să urmărească media…

 8. hi-hi, noroc cu Google-translate:înţeleg greaca :):)
  Da, pisică neagră, ai dreptate: ştiri depresive ne asaltează pe majoritatea canalelor! 😦
  Noroc că mai sînt şi canale Discovery şi turul Franţei în desfăşurare şi ne mai alinăm! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: