Publicat de: ionutu | octombrie 13, 2010

Ştim că e măgar, dar îl tolerăm că e şi el om

Cam aşa s-ar traduce din română în română declaraţia tovarăşului inginer Vişa Ion din raionul Braşov, Republica Socialistă România, octombrie 2010:

Strângeţi dovezi. Legat de comportamenul profesorului Ioan Adam şi de limbajul acestuia, studenţii reclamând că prodecanul este violent şi vulgar în discuţiile cu ei, Vişa ne-a declarat: “Noi oricum o să îl convocăm pe prodecanul Adam la Biroul Senatului, să avem o discuţie clarificatoare cu acesta. Iar dacă studenţii de la Drept depun sesizări semnate, nu anonime, şi pot aduce şi martori care să spună că profesorul Adam nu se comportă cum trebuie, noi îl vom chema şi la Comisia de Etică şi Disciplină. Dar, repet, numai dacă sunt probe concrete iar sesizările să fie semnate, student, an, grupă…”. Vişa a mai precizat că, „Probabil, unele sesizări sunt adevărate, dar ele trebuie asumate de studenţi, în clar. Iar eu, ca rector, sunt obligat să ţin cont de ele.” sursa.

Adică în principiu ei ştiu ce hram poartă Excelenţa Sa, Adam Ion, şi modul în care acesta înţelege care-i treaba cu meseria de dascăl universitar, dar nu-i pot face nimic fără dovezi şi fără reclamaţii în scris asupra pîrîtului.

Între timp, preferăm (şi cînd vorbesc la plural fac aluzie la conducerea universităţii) să ignorăm complet datele problemei, şi în principal cea mai importantă dovadă împotriva sociopatului din corpul T. Anume, numărul studenţilor care au restanţă la el. Care este mult mai mare dacă este să fie calculat pe mai mulţi ani, mai multe generaţii de studenţi. Ştiu că nici studenţii nu mai sunt ce-au fost odată, cum nici şcoala şi interesul dascălilor nu mai sunt ce-au fost odată, dar chestia cu Adam ar trebui să dea de gîndit oricărui om cu scaun la cap care aude despre asemenea pocinog. Mai puţin eminentului inginer Vişa. Şi nici răposatului Chiriacescu.

Au închis cu toţii ochii ani de zile iar studenţii şi în general românii, dacă este să extrapolăm la nivel de naţiune, sunt vinovaţi în egală măsură pentru situaţia creată. Pentru că s-au lăsat încălecaţi de nişte tablagii cu liceu la seral cu titluri pompoase obţinute după revoluţie, în loc să revendice respectarea unor drepturi fundamentale care sistematic, le-au fost încălcate.

Ca în orice situaţie aplicabilă la noi ca popor, se merge şi aici pe principiile „bine că n-am fost io” şi „las’o bă că merge’aşa”. Halal!

PS: da’ de una Burada de la Litere ştie cineva ceva? Că mi se şopteşte în cască despre cum că madam ar fi un soi de variantă feminină a Terminatorului Adam. Şi mai pun pariu cu oricine că „adami” se găsesc în toate facultăţile universităţii Transilvania. De la Silvicultură pînă la Medicină.
„Adami” şi secretare teroriste. Cam cu asta rămîne studentul de la Transilvania după ce termină facultatea. Chestiile astea te marchează.

Reclame

Responses

  1. cam da. si la noi era una, nu conteaza cum o cheama.

  2. Ionuţu, e o vorbă- Nu e dracu’ chiar aşa de negru cum îl văd unii.
    😉

  3. Eu am făcut cu doamna Burada lingvistică, îmi amintesc că se vorbea că e groaznic cu ea şi că e aproape imposibil să iei 5, da’ n-a fost. Am picat o dată (regula era no talking, o colegă m-a întrebat dacă am pix, ne-a scos pe amîndouă afară 🙂 – e drept că oricum aş fi picat sau aş fi luat o notă mică că nu avusesem timp să învăţ şi atunci pa-pa bursă, da’ în toamnă am luat 9 şi, culmea, cursul ei mi-a folosit în învăţarea croatei :)))

    Zic şi eu ca Oana, nu-i dracul aşa de negru. În plus pentru mine un profesor incapabil nu-i ăla la care pică toată grupa, ci cel care schimbă regulile jocului după cum se trezeşte dimineaţa: azi îi pic pe toţi, mîine numa’ jumate, nu mă interesează dacă ştiu au ba :)))

  4. Oh, n-am zis ce era mai important – doamna Burada era o Doamnă pe vremea mea, citită şi cultă, respect, nici vorbă de agresivitate şi violenţă în limbaj, gesturi sau comportament.

  5. […] că ne-am lămurit şi pînă unde ţineau coaiele studenţilor de la drept faţă în faţă cu reacţiunea. Nici nu mă miră că nu s-a întîmplat altfel. Ăştia suntem noi, din tată-n fiu. Centauri la […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: