Publicat de: ionutu | februarie 12, 2011

Vîrful iceberg-ului din vîrful dealului.

Am zis că o să mă abțin să mai comentez politică pe blog. Sau să mai comentez politică așa în general, în viața de zi cu zi. Că na.. oricît de multe argumente ai avea, întotdeauna se va găsi cineva care va avea mai multe argumente decît tine sau nu va avea deloc – și încă nu-mi dau seama cum e mai rău -..

Asta cu vameșii păcătoși de la vîrf pînă la ultimul burtos din gheretă, mi-a provocat o revelație. Apoi am avut o revelație la revelație, cam ca replicile în cazul cutremurelor. Despre ce vorbim de fapt? Despre niște burtoși păduchioși care de ani de zile își exercitau dreptul dat de Dumnezeu și statul român de a revendica ceea ce li se cuvine prin natura activității lor de vameși. Și care acum, ca printr-un miracol, au fost deconspirați și luați pe sus de mascați cu mintea odihnită, hăituiți și dați la televizor de toate televiziunile bune și rele, ca să vadă poporul că aia cu șenghenu’ nu-i doar un moft al europenilor cu papion, și că structurle lucrează neîncetat.

Minunat! Și acum revelația la revelație. Am văzut la televizor ”caracatița” vameșilor. Ei bine, imaginați-vă că în România, la ora la care scriu eu aceste rînduri, în fiecare UAT (sau unitate administrativ teritorială) cineva tocmai încheie un biznis. Că absolut în fiecare primărie, consiliu județean, prefectură etc. există astfel de structuri de întrajutorare reciprocă, zeci de caracatițe infecte sugînd din banul public servind interesul partidelor și al șmecherilor care conduc de fapt din umbră România.

Structurle lucrează. Să trăiți bine și fiți siguri că degetul mijlociu vă/ne este adresat. Despre asta vorbim.

Reclame

Responses

 1. Foarte corect…:)
  Eu astept cu nerabdare sa vad numarul vamesilor care infunda puscaria. Sau macar data procesului… probabil, sfantul asteapta:)

 2. draga Tinere ( ce dor imi era sa iti spun asa 🙂 )
  Stii foarte bine ce gindesc eu despre virfuri fie ele romanesti fie ele cipriote dar nu am sa comentez despre ele am sa iti spun o intimplare.
  Prin natura serviciului meu intru in contact cu foarte multa lume si nationalitati .Cu ani in urma am avut la hotel un roman de 21 de ani plin de fitze ,haine de firma etc si care invirtea banii „cu lopata” am crezut ca are parinti bogati ( el fiind la nivelul ma numesc cutarica si 1+1=3 din punct de vedere intelectual) dar mi-a spus nu ,nu am parinti bogati lucrez la Podul de la Giurgiu sint casier incasez taxa de pod ….acum ai inteles draga tinere mai departe comenteaza tu ..te pup

 3. la țepe!! În piața Victoriei!:))

 4. păi nu ăsta era modelul de succes al ”descurcărețului”? :))

 5. da daca nu ai 7 ani de acasa si nu ai constiinta a…. si puscaria nu te sperie

 6. Puscaria e un loc mai cald acum decat multe alte locuri. 🙂

 7. Eu am lucrat la o intreprindere socialistă unde cele mai urgente lucrări erau ”fuşeraiele”…mai ales pentru conducere!Erau în stare să-şi aducă maşinile proprii să le repare chiar în incintă.Să ia muncitori acasă la construcţii sau strîns recolta, plata fiind prezenţa la servici în ziua respectivă şi prezenţa pe ştatele de premiere. Nimeni nu a comentat vreodată, oamenii au luat exemplu şi şi-au făcut propriile fuşeraie…nici nu vă închipuiţi cît de creativi erau să inventeze lucruri de care aveau nevoie acasă şi să le execute acolo! Chiar ”mahări” din conducerea oraşului îşi făceau fuşeraiele acolo, pe costurile intreprinderii…Mă gîndeam că ei ar fi avut bani să-şi plătească serviciile, dar ţi-ai găsit!
  O fi în firea omului să nu fie mulţumit decît cînd poate ”să ciupească” ceva!
  Conştiinţă? Frică de lege? Există, dar ”cînd ai spatele acoperit” o fi păcat să nu profiţi!?

 8. păcat e că și acum se continuă în același ritm. Pur și simplu am vrea ca europenii să ne respecte în vreme ce noi continuăm să ne ”descurcăm” așa cum se făcea pe vremuri. Și asta n-o să ducă la nimic bun în cele din urmă. Vom rămîne mereu bătaia de joc a civilizațiilor cu care împărțim continentul și planeta.

 9. Nu cred că ne pasă de europeni cînd facem ce ne place nouă…Eventual, cînd nu mai putem să facem ce vrem, ne supărăm şi zicem că sînt naşpa ei, că ce? la ei nu e corupţie? Şti că se comenta la un moment dat că, de fapt, Europei nu-i pasă de traficul de ţigări de pe graniţe, le e teamă că ar putea intra droguri şi arme pe acolo….De fapt tot un fel de scuze că traficul de ţigări ar fi ”nevinovat” deci OK!! Daţi drumu la şpăgi, trafic, fuşeraiee, fraţilor! Şi pe ăia pe care-i descoperiţi, ţineţi-i la secret, poate foloseşte un şantaj mai tîrziu….
  Oare mai avem vreo scăpare? Poate generaţia următoare, măcar?

 10. SCAPARE NU NU NU ..azi citeam ce crede minustrul munci despre romani http://www.antena3.ro/romania/ioan-botis-romanii-fug-de-munca-nu-inteleg-ce-inseamna-piata-flexibila-118695.html
  intelegi Maman in ce tara traiti daca insusi ministrul munci are o asa parere cum sa asteptam sa ne vada europeni altfel ….eu a-si dori doar sa il intreb pe acest ministru cum a facut el ceafa aia de porc care o poarta ( l-am vazut live la ziua nationala a Romaniei si avea 4 pliuri de grasime pe ceafa :)))))

 11. maman,
  Care generaţie? Aia PRO? Poate doar ăştia care se nasc în diasporă, dacă fac neghiobia de a paria pe România vreodată.

 12. black cat,
  pliurile „e” întotdeauna pe persoană fizică. 🙂

 13. si inca ce „pliuri” cid imi aduc aminte am nevoie urgenta de 1 kg de lamii…

 14. sa speram Ionut ca generatia ( exp. copilul lu Suzy) nu vor face aceasta „neghiobie „

 15. 😀 😀 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: