Publicat de: ionutu | martie 9, 2011

Flashmob-ul, noul sport naţional

Pe vremea lui bunicu’ sportul naţional era oina. Mersul în club se suplinea prin mersul la bal sau horă, iar prin twitter se înţelegea fluieratul la poartă sau adunările ad-hoc de tip radio şanţ pe la poarta celui mai cool flăcău din sat. Nu existau sms-uri, se practica chematul la gard, iar despre datul cu like pe wall, o mîndră era cel puţin fericită dacă Vasile sprijinea gardul ei seara, după bal, sau în cazuri excepţionale îl împroşca cu sîngele din capul lui Gheorghiţă, trosnit fiind cu un leaţ din gardul fetişcanei.

Dăm repede şi la limita pleonasmului pe fast-forward şi revenim în glorioasele zile ale prezentului nostru cibernetic şi ubber social mediatizat. Acum nici nu te mai poţi băşi cu stropi după o cură de KFC pînă nu faci din asta un viral via FourSquare for iPhone. S-au scris terabiţi despre acest subect deja şi n-o să reinventez eu roata, becul, televiziunea şi geaca de piele cu ţinte în acest articol. Flăcăii zilelor noastre fac flashmob atunci cînd nu stau pe chat-ul facebook. Băi şi stau şi mă tot gîndesc la ce-o fi rău în asta. Poţi să faci flashmob practic pentru orice-ţi trece prin minte. Creativitatea nu are limite. E un fenomen la modă şi eşti de porc dacă nu te duci şi tu acolo să iei parte la aprinsul lumînărilor sau la trîntitul pe jos în baltă de-şi fac babele cruce de ce s-a ales şi de tineretul ăsta.

N-o să vă explic ce este un flashmob. Google it.

Am fost şi eu la vreo cîteva. La unele merită să te duci. Merită dacă au la bază o cauză mişto. Cum e aia cu masa critică, unde la origine, nişte oameni se întîlnesc la o oră prestabilită şi se dau cu biţele prin oraş, cu mult tupeu, pe stradă. Între maşini. La noi nu se putea vorbi de aşa ceva. Din două motive: avem prea mulţi imbecili posesori de permis, şi doi, avem un primar care nu te lasă nici să-ţi baţi nevasta în faţa blocului fără autorizaţie de la primărie. Să mă scuze doamnele, că tocmai ce trecu şi ziua lor pe anul ăsta. Deci sanchi flashmob. Flashmob românesc, cu poliţia în spate.

Cu toate că dau pe’afară de simţ civic participând pe la tot felul de adunări de tip MISA, tinerii din România nu sunt interesaţi absolut deloc de ceea ce se întâmplă cu ţara lor. Nu prea merg la vot (e drept, nici n-au prea multe opţiuni, dar atenţie, la verzi s-a băgat Garcea a.k.a Mugur Mihăiescu), sunt în prag de analfabetizare, nu ştiu ce vor de la viaţa lor angajându-se pe piţule pe la diverşi patronache, pleacă ca sclavi prin Work&Travel, fac masteruri inutile, ies bîtă din şcoli înalte, şi se „sting” pînă să împlinească 30 de ani. Cum?! o să ziceţi, dar am avut mii de participanţi la leţdoitrumainia. Ok, o să zic. Şi cu ce ne-am ales după asta în afară de cîteva zeci, sute de trackback-uri în blogosferă. Dar participă ca voluntari prin diverse ong-uri, plantează copaci, curăţă păşuni, sunt baza voluntariatului din România. Ok, ştim şi la ce ne-ajută că ştim? Nu mai generaliza măgare, o să conchideţi, justificat, pe alocuri.

Aştept cu vădit interes un flashmob din ăsta spontan în faţa Guvernului. Acu’ nu mai are cine să cheme minerii şi pun pariu că se bagă şi jandarmii să dea „la buchet” în distinşi. Armata e cu noi!!

Reclame

Responses

  1. Ionuţe, dacă e vreun flashmob la guvern tot ăia care au ceva în comun cu subiectu’ se adună!O fi pentru că nu dau doo cepe degerate pentru ţara asta din care toţi vor să plece…că s-au prins că orice-ai face tot cine trebuie să iasă, iese?
    Scuză-mă, dar sînt sub influenţa unui articol despre planul Coanei Europei de a ne băga cu totul la globalizare cu dările, iar drepturi?..cine apucă:(

  2. Pe bune, au inceput românii sa se flashmobeasca? Sa te crucesti, nu alta…

    Felicitari pentru unorul din articol, de-a dreptul savuros…

  3. erata: umorul, fi-mi-ar degetele pe tastura…

  4. nu fiți așa fatalistă. Life is good, remember? 🙂

  5. e isterie națională, curat-murdar și parol, monșer. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: