Publicat de: ionutu | Martie 31, 2011

Cum mi-am petrecut ultima zi de recesiune

M-am trezit devreme, doar știți ce se spune: cine se trezește devreme doarme mai puțin. Mi-am făcut o cafea nesimțită cu de două ori mai multă cafea decît obișnuiam să pun în ibric în ultimii 2 ani jumate, mi-am făcut de cap și cu zahărul, mi-am umplut apoi ditamai vaza jumate cu cafea, jumate cu lapte La Dorna de 3,5% sărbătorind astfel de la prima oră izbînda reformelor Guvernului de a îndepărta recesiunea. Apoi, m-am îmbrăcat cu cele mai bune haine și m-am dus la piață, pregătit să sparg tot ce aveam pe card plus vreo 14 bonuri de masă.

La piață, stupoare. Se pare că mai erau gospodari care se treziseră cu aceleași idei de petrecere a ultimei zi de criză economică la fel ca și mine. Erau organizați militărește, de colonelul de securitate în rezervă, Ștefan Ciobanu, un moș isteric, căruia-i pute mereu gura a ceapă de apă și pe care-l știe toată zona gării din Brașov. Se pare că nici acum n-a renunțat la obiceiurile proaste de a denunța civilii, doar că acum o face prin petiții, pe la primărie. M-am descurcat însă repede, ocolind piața și intrînd printr-o spărtură în zidul dinspre calea Victoriei, pe unde am văzut eu odată niște puradei fugind cu niște pungi de fasonări furate din depozitul Avicola. Gaura din zid era tot acolo, ca și cum m-ar fi invitat ”haide, intră!!”. Și-am intrat.

Am umplut vreo 3 sacoșe cu tot ce mi-a poftit inima, printre care alimente al căror gust nu-l mai simțisem de prin vara lui 2008 cînd nu se gîndea nimeni că o să vină criza în România. Apoi am luat un taxi independent din gară, din ălea care nu-ți pornesc ceasul și care-ți cer 25 de lei pe o cursă care ar face nu mai mult de 7 lei și i-am zis să mă ducă acasă pe scurtătură, prin Rîșnov. Eu stau pe Gării, la 5 minute de gară. În drum m-am oprit și pe la Altex și mi-am făcut cîteva rate la diverse produse de larg consum și absolut necesare vieții, cum ar fi o plasmă de 106 cm și ultima generație de consolă Playstation. Doar de mîine criza e istorie. Trăiască 100 de ani consumerismul sălbatic, e vremea ca economia să duduie, ce mama dracului?

Acum, am pornit centrala termică la maxim și am deschis toate geamurile apartamentului. Îmi scriu demisia de la jobul actual, de mîine încolo piața locurilor de muncă va fi din nou suprasaturată și oricine își va găsi job cît ai zice ”bok!”.

Voi cum v-ați petrecut ultima zi de recesiune economică din România?

Reclame

Responses

  1. Ce idei ai și tu. Eu am petrecut cu parizer și bere Dobru, că de mîine trec pe salam de Sibiu și lacrămă de-a lu’ Ovi. Adio, sărăcie! Ce gust nașpa ai avut. :))

  2. Eu mă mai chinui încă să termin petul de 3 litri Noroc, cea mai proastă bere din România după Newmarkt. Dar vorba ta, de mîine… 😀

  3. …să v-auză Boc, ce-ar mai rîde inima-n iel, drăguţu’….:
    ”Uite ce ficiori faini, ăştia chiar merită nişte ”pomeni”, ceva, că cum au încredere-n mine!”
    ”-D-na Vass, să avem grijă la Bv cînd mergem în campanie, trece-i pe listă!!”

  4. o să mergem să cosim împreună pe Dealul Melcilor. 😀 😀

  5. Misto de voi, Ionutule! In partea asta de lume ne numaram inca atent banii cand ii scoatem din buzunar si mai stam cu ochii pe reducerile de buget care dau oameni afara.

  6. Şi la noi e îmbulzeală crîncenă la promoţiile pentru detergenţi. 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: