Ce este Pregnyl?

Compozitie
Fiole continand gonadotrofina corionica umana 500 u.i. sau 1500 u.i. si 5000 u.i., sub forma de pulbere liofilizata sterila pentru prepararea de solutie injectabila

Actiune terapeutica
Gonadotropina obtinuta din urina de femeie gravida are activitate predominant luteinizanta; la femeie favorizeaza mentinerea corpului galben si secretia de progesteron (pana in luna a 3-a de sarcina); la barbat stimuleaza producerea si secretia de testosteron de catre celulele interstitiale.

Indicatii
Pentru combaterea amenoreei si inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta a secretiei de gonadotrofine endogene (cu pastrarea reactivitatii ovarelor); tratamentul hipogonadismului prin insuficienta gonadotrofa la barbati; criptorhidism.

Doze si mod de administrare
In sterilitatea anovulatorie, 3 injectii intramusculare a cate 1000-5000 u.i. o data la 2 zile, la mijlocul ciclului, dupa administrarea prealabila a unui preparat de gonadotropina de menopauza (ciclic, conform unor scheme de tratament, sub control clinic riguros si in functie de valoarea estrogenilor si pregnandiolului in urina); in cazul in care deficitul hormonal se refera exclusiv la hormonul luteinizant, tratamentul se face numai cu Pregnyl, cate 1000 u.i. In zilele 21, 24 si 27 ale ciclului. In hipogonadismul hipogonadotrofic, injectii intramusculare cu 1000 – 5000 u.i. de 1-3 ori/ saptamana timp de 3 luni; in criptorhidism 500 u.i. de 2-3 ori/saptamana, timp de 6 saptamani.

Contraindicatii
Tumori hipofizare, ovare polichistice sau alte tumori gonadice, boala tromboembolica manifesta sau in antecedente; nu se foloseste la femei inainte de 18 ani.

Reactii adverse
Stimularea excesiva a ovarului poate provoca hiperovulatie (sarcina multipla), marirea volumului ovarului, formarea de chisturi, chiar rupturi ovariene; rareori accidente trombo-embolice; la barbat pot aparea edeme, iar la copii fenomene de precocitate sexuala. Tratamentul cu gonadotrofine se face obligatoriu de catre specialisti, in conditii de dotare tehnica corespunzatoare.

sursa: sfatulmedicului.ro

Reclame

Responses

 1. Pregnyl 1500 u.i. si 5000 u.i. 50 ron fiola
  tel:0728824283
  Produs de Organon valabilitate 2012
  Livrare personala/curierat rapid

 2. Mi-au ramas dupa tratament 5 fiole de gonalf 75 (150 lei fiola) si 7 fiole de pregnyl 5000 (100 lei fiola). Expira in august 2012. Au fost aduse din Ungaria in geanta frigorifica si pastrate in frigider. tel 0721034439

 3. Am nevoie de Pregnyl 5000 chihaia_alin@yahoo.com

 4. Am nevoie de Pregnyl 5000

 5. ieu am da la ce ai bun nu anteleg

 6. ieu fac sala si am anteles daca al iau te mentine alti zice ca nu datim voi un sfat multumesc

 7. Am facut tratament cu Prgnyl si mi-a ramas daca doriti nina.edwin@hotmail.com

 8. Buna seara. Si eu imi doresc un copil dar nu al pot avea. Am urmat tratament cu clomifene dar degeaba… Daca cineva poate sa ma sfatuiasca ce tratament pot lua pentru a ramane insarcinata.. Eu am probleme cu ovulatia


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: